Back to top medicaltime.bg

Програма „Проследяващо отслабване“

Тест за хранителна нетолерантност NutriSMART! 

Още преди 2500 години Хипократ описва пациент с коремна болка, подуване на корема, запек и колики, което вероятно е първият документиран случай на хранителна непоносимост в медицината. Днес се смята, че всеки човек страда поне веднъж през живота си от някакъв вид хранителна непоносимост.

Хиляди медицински изследвания показват какво влияние има храненето върху здравето. Освен консултация с един от най-известните лекари диетолози в България - д-р Мария Николова, в Хил клиник (единственото място засега в страната) може да ви направят

теста за хранителна нетолерантност NutriSMART

С него се измерва реактивността на определен клас антитела (IgG4) към различни храни, което обикновено се свързва с хроничен дискомфорт (засягащ храносмилателната, нервната, дихателната системи).

 

 

 

Ако лабораторният тест покаже висока реактивност това означава, че вашата имунна система реагира негативно на посочената храна. Измерването на специфичните IgG4 антитела, съчетано с внимателен анализ на симптомите и медицинската история, позволяват на диетолога да идентифицира храни, към които пациентът има непоносимост. Ако резултатът показва реакция към определена храна, замяната й с друга, подобна (ротационна диета) или елиминирането й за ограничен период от време често са достатъчни, за да се възстанови цялостното добро усещане на тялото и да се елиминират симптомите. Симптомите на хранителната атолерантност могат да бъдат: 

 

Коремно подуване и запек

 

Синдром на раздразненото черво

 

Наднормено тегло

 

Астма

 

Синузит

 

Болки в ставите

 

Мигрена и главоболие

 

Депресия, смяна на настроенията и промени в поведението

 

Хиперактивност

 

Нарушения на съня

 

Екземи и сърбяща кожа

 

Акне и кожни възпаления

 

Хронична умора и общо изтощение

 

 

 

Тестът за хранителна нетолерантност обхваща 57 вида храни и групи храни и се изготвя веднага след взимането на капка кръв от пръста в болничната лаборатория. Той е надежден, достоверен и резултатите му са медицински обосновани. Може да ги получите на място в Хил клиник или да бъдат изпратени на посочен от вас електронен адрес, вкл. с детайлни препоръки за храненето ви.

Когато диетите, прочетени в интернет и списанията, не действат, се доверете на научния подход на специалист диетолог    д-р Мария Николова.

Програмата й максимално ще ви доближи до идеалното тегло и успешно ще задържите резултата. Индивидуалният хранителен режим, който ще бъде съобразен както с това, което обичате да похапвате, така и с полезните за вас храни, ще е лесен за спазване. Импедансометричното изследване, което ще направи д-р Николова ще определи с точност началната точка, от която тръгвате по пътя си към идеалната форма.

Тъй като процесът изисква време, сме създали специална триразова консултация в индивидуален режим на проследяване. Пакетът от три консултации (лични или чрез електронна поща) е на стойност 200 лв.

По време на вашата програма за редукция на тегло може да задавате всички въпроси, които изникнат в последствие, на диетолога си и ще получите адекватни, бързи отговори и съвети, както и промяна в режима, ако има необходимост.


Запазете предварително час за първия преглед по телефона: 02/ 439 3131