Back to top medicaltime.bg

ПОСТКОВИД ПРОГРАМА ЗА КОНСУЛТИРАНЕ, ДОЛЕКУВАНЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ

Безплатни прегледи и консултации за пациентиПРОГРАМА ПОСТКОВИД ЗА КОНСУЛТИРАНЕ, ДОЛЕКУВАНЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ И НК СБР

Програмата за консултиране, лечение и рехабилитация на пациенти преболедували Ковид е разработена съвместно от УМБАЛ „Александровска“ и Национален комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“.

Тя стартира с безплатни прегледи и консултации за пациенти, които вече са прекарали инфекцията – със симптоми или безсимптомно, независимо от наличието на потвърдителен тест за наличие на инфекция.

Екип от специалисти по пулмология, кардиология, нефрология, неврология и психиатрия ще преглежда и консултира всеки пациент, записал час за безплатна консултация на тел. 02/9230467.

При необходимост и при наличие на индикации за това - на пациентите ще бъдат извършени по-задълбочени изследвания и ще бъде назначена подходяща терапия за лечение на дълготрайните и широкоспектърни постКовид състояния.

Колаборацията между УМБАЛ „Александровска“ и Националния комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“ позволява пациенти, преминали през болницата да продължат възстановяването си в някои от санаториумите на СБР НК.