Back to top medicaltime.bg

Октомври: ПРЕГЛЕДИ за ендометриоза и аденомиозаФондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ съвместно с 5 софийски клиники с насоченост женско и репродуктивно здраве, организира Месец на профилактиката за ендометриоза и аденомиоза. През целия месец октомври желаещите да направят преглед ще имат възможност да избират между 16 медицински специалисти с опит с ендометриоза и аденомиоза, репродуктивна медицина и оперативната гинекология и ще се ползват с преференциални цени за прегледите.  

 

Информационната кампания си поставя за цел да повиши информираността за заболяването у нас, за да бъде диагностицирано навреме и по този начин да се намали негативното му отражение върху репродуктивните способности на жените в България. По съвременни данни ендометриозата засяга всяка 10-та жена в репродуктивна възраст, като също така се счита, че заболяването  представлява третата по честота причина за безплодие при жените.

 

Клиниките, които се включват в информационната кампания са: 

Медицински комплекс „Д-р Щерев“
Болница за женско здраве „Надежда“
Клиника „Адела Фертилити“
Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Шейново“
Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“

 

Освен прегледи, между 15 и 30 октомври в медицински комплекс "Д-р Щерев" и в болница "Надежда" ще се проведат открити лекции и дискусии по темите ендометриоза и фертилитет, които ще дадат възможност на пациентите да научат повече за отражението на заболяването върху репродуктивните способности на жените, както и да зададат въпроси на специалистите.

 

Повече за кампанията, график на клиниките, списък на специалистите и контакти за записване, можете да откриете на:

http://www.endometriosis.bg/profilaktika-2019