Back to top medicaltime.bg

Начало на кампанията „Не на насилието, основано на пола!”

Представяне на проект: „Не на кибернасилието срещу жени и деца!”Днес бе представен проектът: „Не на кибернасилието срещу жени и деца!”

Патрон на проекта е г-жа Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България

 

          Насилието, основано на пола не е неизбежно и е напълно възможно да се борим срещу него като се присъединим към кампанията „16 дни на активизъм“. Зонта България с 8-те си клуба в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе и Стара Загора представят своята програма и активности през периода на 16-дневката.

         Проектът на Зонта България цели да запознае максимален брой жени и деца с рисковете от използването на Интернет, както и опасностите от кибернасилие.

 

Партньори на Зонта България са Министерството на образованието и науката, УНИЦЕФ, ГДБОП, МВР, Синдикатът на българските учители, Българският младежки червен кръст, Сороптимист Интернешънъл съюз България, Центърът за безопасен интернет - Safenet.bg,  Асоциация „Анимус”,  „Амалипе” и други НПО, общини,  училища,  университети.

 

Участници: Бистра Илиева -  Ареа Директор на Ареа 05, Дистрикт 30, Зонта Интернешънъл; Янка Такева - председател на съюза на българските учители; Ваня Кастрева - началник на РУО София град; Емил Илиев - инспектор в отдел Киберпрестъпност, ГДБОП; Георги Апостолов - координатор на Центъра за безопасен интернет; Ани Чакърова - представител на Сороптимист Интернешънъл съюз България; Ивелина Джамбазова - президент на Зонта клуб София, Полина Кавръкова - президент на Зонта клуб Св.София, и Мария Стефанова - председател на комисия ПР и комуникации в борда на Ареа 05, Д30,Зонта Интернешънъл.