Back to top medicaltime.bg

Наградиха най-добрите фармацевтиБФС отличи на тържествена церемония най-добрите магистър-фармацевти и връчи приза „Регионална фармацевтична колегия на годината“ на РФК Враца в навечерието на професионалния им празник. Те получиха плакета си от миналогодишните носители РФК Стара Загора.

По традиция магистър-фармацевтите от цялата страна посрещат Еньовден заедно и приемат този ден от народния календар за свой професионален празник, денят, когато билките са лековити, а водата има магически сили.

“Съхранената традиция, присъствието на близо 1000 фармацевти от всички Регионални фармацевтични колегии и сфери на професионална реализация показват, че съсловието ни е единно в отпор на опитите да се дискредитират и омаловажат усилията на медицинските специалисти за поддържане на качеството и достъпа на българските граждани до системата на здравеопазването. В потвърждение на това е и тазгодишният фокус на съсловното ни събитие - новите Правила за добра фармацевтична практика”,  каза професор Илко Гетов, председател на БФС при откриването на Тринайстото издание на Българските фармацевтични дни. 

Наградените фармацевти бяха отличени по предложение на Регионалните фармацевтични колегии за издигане престижа на професията, за цялостен принос към съсловието и за техния висок професионализъм.

Това са магистър-фармацевтите:

Цецка Алексиева-Джабирова,  РФК Благоевград,

Мария Златева, РФК Бургас,

Станислава Дякова, РФК Варна,

Катя Александрова, РФК Видин,

Анна Пенева-Йорданова, РФК Враца,

Петя Петрова, РФК Плевен,

Мария Филипова, РФК Пловдив,

Кристиян Кирилов, РФК София,

Марияна Тенева, РФК Търговище,

Мария Русева, РФК Шумен.

Наградени бяха и най-добрите  продукти по лекарско и без лекарско предписание в десет категории на най-големия годишен форум Български фармацевтични дни, Боровец 2019-та.


От: zdrave.net