Back to top medicaltime.bg

Местят клиники от АлександровскаПоради наложителното разкриване на допълнителни легла за лечение на Covid-19 в УМБАЛ „Александровска“, клиниките локализирани във II-ри Хирургичен блок временно се пребазират в клиники със сродна на тяхната дейност по следния начин:

???? Клиника по кардиология се премества в Отделението по кардиология на Клиника по пропедевтика на вътрешните болести, (при Арката на болницата, ул. „Св. Георги Софийски“ 1)
???? Клиника по хирургия се премества в Клиника по обща и чернодробно-панкреатична хирургия (при бариерата на болницата, 2 етаж над Спешно отделение)
???? Клиниката по нефрология и трансплантация се премества в Клиника по нефрология (при Арката на болницата, ул. „Св. Георги Софийски“ 1), като приемът на пациенти се осъществява през отделен (самостоятелен) вход
???? Клиника по лицево-челюстна хирургия се премества в Клиника по урология (при бариерата на болницата, 3 етаж над Спешно отделение)
???? Клиника по очни болести запазва диагностично-консултативните си кабинети по места, оперативната дейност е изнесена в друга болница.

Взети са всички необходими противоепидемични мерки и е създадена организация да се предотврати смесване на потоците с пациенти със SARS CoV-2.
Контактната информация с телефоните на пребазираните клиники остава същата. Екипите ще продължат да изпълняват специфичните си дейности и процедури, а пациентите могат да разчитат на същото внимание и грижа, както досега.