Back to top medicaltime.bg

Лидерите в образованието с отличие от Women Leaders Awards 2024 
 
Лидерите в образованието ще бъдат отличени от Международния форум Women Leaders Awards 2024, който ще се проведе на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Добрите примери в женското лидерство ще бъдат представени по време на събитието, вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS. 
Финалист за златните статуетки е Бистра Илиева, която работи в сферата на образованието повече от 27 години, се е посветила на мисията да осигури по-добро образование за българските деца.  Със своя предприемачески дух тя създава Образователна институция „ДАРБИ“, част от която са: Консултантска къща за образование в чужбина, Фондация, Езиков център и Международното училище “Darbi College” в София.
Работата на Бистра ежедневно я среща с млади таланти, на които тя помага да се развият и реализират успешно както в чужбина, така и у нас. Работи по различни образователни проекти, сред които Изложения за образование в чужбина и у нас, ежегоден Детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни “Осанна във висините!”, както и много други.
Повече от 15 години Бистра е член на международната женска организация Zonta International, където е заемала различни позиции, включително Президент на Зонта Клуб София (2016-2018). 

Член е също на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), на Business Network International (BNI) Успех – международна организация за бизнес чрез препоръки и на „Клуб на жените предприемачи и мениджъри в България“.
Завършила е магистърски степени по филология, международен туризъм и теология.

Снимки Личен Архив