Back to top medicaltime.bg

Лечение на коксартроза с минимално инвазивни оперативни техники и стволови клетки

Д-р Андерл от Wiener Privatklinik разработва уникална техника на "Частично затъмнение" Артрозата е хронично, дегенеративно ставно заболяване, дължащо се на увреждането на ставния хрущял, което води до промени в ставните повърхности, появата на шипове, деформация на ставата и възпаление на ставната обвивка. Коксартрозата е артроза на тазобедрената става, която се развива обикновено прегресиращо и води до увреждане на ставата и загуба на подвижност.

 Коксартрозата първо се проявява с болка в засегнатия крайник, която се характеризира с промяна на ставната цедка, наличие на шипове и др.

 В световен и европейски мащаб все повече се прилагат иновативни медицински техники за лечение при износване на ставния хрущял или за подмяна на стави. Подобна иновативна техника практикува екип ортопеди във виенска клиника.

По данни на СЗО за 2017 г. артрозата на тазобедрената става е едно от най-разпространените и социално значими заболявания.

То обхваща пациенти в активна възраст. Средната възраст, за която е характерно това заболяване, е 57 години.  Процентът на заболеваемост при мъже и жени е почти изравнен.

 

Отделението по ортопедия на Wiener Privatklinik е специализирано в операциите на тазобедрената става, коляното, гръбначния стълб и краката.

Лекарите залагат на минимално инвазивни процедури. Най-новите технологии в ставните протези превръщат ставните операции в  кратки и леки рутинни процедури. Във виенската клиника се извършва бедрено, колянно, глезенно и раменно протезиране.

 

Уникална хирургична техника разработва д-р Вернер Андерл, завеждащ отделението по ортопедия на Wiener Privatklinik. Технологията се нарича „Частично затъмнение” и съчетава последно поколение протези с възможно най-ниската степен на инвазивност при операцията.

Той е единственият хирург, който извършва този вид хирургия в колаборация с екип опитни специалисти.

 

Ето какво каза изтъкнатият ортопед специално за MedicalTime:

“Първо определяме стадия на коксартроза: крайната фаза със степен на обездвижване или умерена коксартроза, която обаче също е много болезнен процес.

При напреднал стадий препоръчваме оперативна намеса, при умерена степен на коксартроза:  инжекциите с растежни фактори и стволови клетки са опции.

Повечето лекари използват инжекции от кортизон, които също са отлична възможност за намаляване на възпалителния фактор. С удоволствие бихме консултирали български пациенти, които се нуждаят от лечение.”


Във Wiener Privatklinik се извършва също ендопротезиране, в това число специално при протези при деца и юноши с костни тумори, но и минимално инвазивни интервенции и персонализирани импланти на бедрата, таза, коляното, гръбначния стълб и краката.


Още за клиниката, четете тук: http://www.wpk.bg/

Задайте своите въпроси, като последвате страницата във ФБ!