Back to top medicaltime.bg

Комак Медикал и д-р Милен Врабевски с номинация за социално значима кампания

Продължават номинациите за медицинските Оскари 2020
Кампанията Комак Медикал ЕООД и д-р Милен Врабевски, насочена към пациенти с диабетно (язвено) стъпало, е финалист за шестото издание на Медицинските Оскари, съобщават организаторите от VIP Communication PR.


Вдъхновени от ангажимента и стремежа чрез своите проекти непрекъснато да подобряват качеството на живот на пациентите, екипът на д-р Врабевски стартира кампанията през 2019 г. Целта й е информативна осведоменост и профилактика на заболяването като поставя в своя център значимостта на навременното лечение на диабетни язви на стъпалото. Кампанията протече в продължение на 6 месеца и включи редица дейности като провеждане на безплатни прегледи за профилактика на пациенти с диабетно стъпало, участия в пациентски събития и изложения, осигурявайки безплатни консултации и материали за заболяването, както и редица публикации по темата чрез сътрудничество с признати ендокринолози и хирурзи.


КОМАК МЕДИКАЛ ЕООД е частна Договорна Изследователска Организация, основана през 1997 г. от д-р Милен Врабевски, която извършва пълен набор услуги в сферата на клиничната медицина. Като признат лидер в областта на клиничните изпитвания, компанията предоставя иновативни и неконвенционални решения с високо качество за потребностите на фармацевтичната индустрия. Работи по отговорен и етичен начин и с ангажимент за устойчиво развитие, зачитане на потребностите на отделния човек, общество и околна среда. Благодарение на успешното развитие на компанията и на възможностите за провеждане не клинични изпитвания като цяло на Балканите, през последните 23 г., стратегическият ни хоризонт надхвърли границите на нашия регион, обхващайки 30 държави глобално.


Центровете и лабораториите за клинични изпитвания
КОМАК МЕДИКАЛ е притежава Център за клинични изпитвания в ранни фази I, БН/БЕ, заемащ 3-ия етаж на сграда на Университетска болница "Св. Иван Рилски" в центъра на София. Центърът разполага с 24 болнични легла и е оборудван с най-съвременната материална база. През 2019 г. отвори и втората база на Центъра в УМБАЛ Александровска, който заема 2 едноетажни сгради на територията на болницата и разполага с до 10 болнични легла. В Центъра се помещава и съвременен лабораторен блок, който се състои от медико-диагностична, централна и аналитична лаборатории, сертифицирани според принципите за Добре Лабораторна Практика и разполагащи с най-съвременното оборудване.


Комак Медикал участва в множество научни проекти, като през 2018 г. получава престижната награда „Високи постижения в иновациите / Excellency in Innovation“ като финалист в рамките на конкурса „Иновативно предприятие на годината“ за 2016, 2017 и 2018 г със свой проект за разработката на високотехнологична интегрирана система за събиране, управление и анализ на клинични данни. През 2016 г. Комак Медикал е единствената българска компания избрана от Европейската комисия за една от най-иновативните в света. Компанията печели номинация със своя иновативен подход за ранна диагностика на възпалителни и дегенеративни процеси в белите дробове като астма, ХОББ, туберкулоза, рак на белите дробове и др., с което поставя България на картата на програмата ‘Хоризонт 2020’.