Back to top medicaltime.bg

Ето кои зодии са свързани на кармично ниво чрез своите енергииСлучвало ли ви се е да срещнете човек, който сякаш познавате от цяла вечност? Разговорите протичат лесно, имате общи интереси, въобще, обича да сте в неговата компания. Това е така, защото сте кармично свързани с него.

До голяма част, характерът на човек се изразява и чрез неговия зодиакален знак. В астрологията съществуват три групи енергии, в които са разпределени 12-те зодии: непостоянна – Риби, Стрелец, Дева, Близнаци;

фиксирана – Водолей, Скорпион, Лъв, Телец;

кардинална – Козирог, Рак, Везни, Овен.


Нека проследим значението на всяка една от тях, както и причината зодиите, които ги притежават да са кармично свързани помежду си.

Непостоянна енергия – Риби, Стрелец, Дева, Близнаци

Тази енергия се характеризира с много добро и бързо приспособяване към променящите се природни условия и ситуации. Тези знаци са винаги информира за последните новости и следват тенденциите във всяка сфера.  Това са хамелеоните на зодиака.

Риби – емоции – истински психолози, които могат да надушат проблема от далеч. Те изследват хората и техните емоции, защото самите те притежават такива в изобилие. Винаги готови да помогнат и да дадат съвет.

Стрелец – образование – пълните са с нови идеи. Истински интелектуалци, които обичат да пътуват, но и да се учат.

Дева – работа – тя е приоритет за тях. Работят усилено, притежават висока дисциплина и са изключително практични. Умеят да се адаптират лесно към промени.

Близнаци – информация –лесно свикват с всичко, без това да представлява трудност за тях. Винаги имат мнение по даден въпрос и са изключително интересни личности.


Фиксирана енергия – Водолей, Лъв, Скорпион, Телец

Хората с тази енергия усилено преследват целите си и осъществяват мечтите си. Те са амбициозни и упорити. Страшно енергични и активни личности, изразяващ особено добре характера си в определена област.

Водолей – идея – имат ясен план в главата си и ред, в който нещата трябва да се случват. Притежават аналитичен ум, благодарение на който винаги са готови с нова идея за предстоящите стъпки в живота си.

Лъв – креативност – умеят да вдъхновяват всички около себе си. Вървят целенасочено напред и винаги имат резервен вариант в случай че не що се обърка.

Скорпион – трансформация – притежават умението да преобразяват ситуации, действителност и хора. Силно магнетични и емоционални, щом си поставят някаква задача, я изпълняват с цената на всичко.

Телец – пари – обичат ги и знаят как да ги печелят. Работят, за да получат стабилността, от която има нужда.


Кардинална енергия – Козирог, Рак, Овен, Везни

Хората с тази енергия са силно импулсивни и първични. В живота им има динамика, на която се уповават и чрез която подреждат всеки свой ден.

Козирог – кариера – това е тяхната цел номер 1. Те вървят стремглаво към нея, поставяйки си високи цели, които ги мотивират за постигане на успехи.

Рак – семейство – изключително чувствителни и привързани към своите корени. За тях, домът и семейството са нещо свещено. Амбициозни и силни.

Овен – самоизразяване – притежава силата да постига всичко, което си науми и обикновено не се нуждае от ничия помощ.

Везни – дипломатичност – обичат всичко ново и се интересуват от него. Стремят се към красивото, доброто и лесно общуване, позитивния изглед към света. Общителни са и винаги заобиколени от много хора.