Back to top medicaltime.bg

Д-р Росица Кръстева, началникът на Онкологичен център „Уни Хоспитал“: Ракът е лечим! 

Тя е сред финалистите за BALKAN MEDICAL AWARDS 2024
 
Онколожката д-р Росица Кръстева, която е сред водещите медицински специалисти, ползващи се с широко признание не само у нас, но и на престижни международни форуми, получи високите оценки на журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, съобщават организаторите от Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.
 Превенцията е най-доброто лечение - това е мотото на церемонията, която ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia.
 Благодарение на участието си в множество световни научни срещи, д-р Росица Кръстева поставя Онкологичния център "Уни Хоспитал" не само в сърцето на българската здравна карта, но и в полезрението на международната общественост. Като ръководител на Центъра тя и екипът й гарантират най-високото качество на комплексна медицинска грижа, осигурена от директната комуникация между различните специалисти и болнични звена.
"През последните 20 години новите открития, които се въведоха в практиката, доказаха, че това е хронично заболяване, което е лечимо и може да бъде държано под контрол", категирачна е тя.
Д-р Росица Кръстева е част от МБАЛ „Уни Хоспитал“ от самото създаване на болницата през ноември 2015 г., когато се положиха и основите на днешния Онкологичен център.
Тя е лауреат на престижната годишна награда на фондация „Свети Иван Рилски“ за принос към здравеопазването за 2017 година в категория „Онкология“ и носител на приза „Лекар на годината“ на МБАЛ Уни Хоспитал за 2018 година, „Избор №1 на пациентите“ за 2022 година.
Д-р Кръстева е активен член на Европейско дружество по медицинска онкология (ESMO), Български лекарски съюз, Българска Асоциация по медицинска онкология (БАМО), Европейска общност по лъчелечение (ESTRO), Балкански съюз по онкология. Избрана е за първия председател на Клуб „Млад онколог“, председател на Онкологично Общество България, член на Управителния съвет на Българското радиохирургично дружество.
Партньори на събитието са: Националната пациентска организация, Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и други.


Снимки: „Уни Хоспитал“