Back to top medicaltime.bg

Да сведем до 0 астматичните пристъпи!Утре, в Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Да сведем до 0 астматичните пристъпи”. Организатори са Българското дружество по белодробни болести (БДББ), Българското дружество по алергология (БДА) и Асоциацията на българите, боледуващи от астма.

Събитието е под патронажа на Комисията по здравеопазването.

На форума ще бъдат обсъдени рисковите фактори за бронхиална астма, ранната диагностика, иновативните подходи за подобряване контрола на заболяването и намаляването на риска от астматични пристъпи.

 

В кръглата маса ще участват: д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 44-ото Народно събрание, доц. д-р Мария Стаевска, дм, началник на Клиниката по алергология към УМБАЛ „Александровска“ и доц. д-р Владимир Ходжев, дм, председател на БДББ и началник на Клиниката по белодробни болести към УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив.

 

На събитието са поканени представители на отговорните държавни институции, съсловните организации в сферата на здравеопазването, професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.

От: redmedia.bg