Back to top medicaltime.bg

Българското общество против новите ГМОНа 8 февруари, четвъртък, от 11.00 до 14.00 часа,

независими граждански и браншови организации и сдружения

организират

конференция на тема:

„Българското общество против новите ГМО“

 

 

97% от българите не желаят ГМО – нови и стари. Тези продукти не отговарят на концепцията за традиционната българска храна. Обединени от мисленето, че храната е повече от препитание, над 140 български организации от най-широк спектър на обществото – граждански и браншови организации, медии, земеделци, пчелари, хуманни и ветеринарни лекари, общественици, работещи за развитието и запазването на българското земеделие, идентичността на страната ни, културата и науката се обединяват против проекта на ЕК за новите геномни техники и заявяват, че България не се нуждае от ГМО – нови и стари.

 

На конференцията ще бъде представена позицията на участниците в защита на правото на избор какви семена да се използват при производството, в защита на достойнството на българската земеделска наука, правото на избор каква храна да се слага на трапезата и правото на живот сред природа с богато естествено биоразнообразие.  

 

По време на събитието ще бъде обявено началото на Движение „Да опазим българската земя и храна“.

 

Участници: представители на независими граждански и браншови организации и сдружения, медии, експерти, учени, лекари, адвокати, потребители, народни представители, представители на Министерството на земеделието и храните, на Министерството на околната среда и водите и на Министерство на здравеопазването.