Back to top medicaltime.bg

Безплатни прегледи за пушачи



Безплатни профилактични прегледи за пушачи в София, Благоевград и Враца. Кампанията стартира на 31-ви май и ще продължи до края на годината. Целта е ранно откриване на хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), известна като болестта на пушачите.

Д-р София Ангелова, председател на Сдружение "Национална асоциация за профилактика на белодробни болести": Има независими изследвания, които показват, че съдържанието на токсичните вещества в бездимната цигара е толкова, колкото в обикновената цигара.

 

Лекарите призовават всички пушачи и близките им да изследват белите си дробове по време на кампанията за безплатни прегледи в София, Благоевград и Враца.

 

Всички желаещи могат да си запишат час на сайта www.healthedu.eu и телефон 070010126 - всеки делник между 10 и 16 ч. В София прегледите започват на 31 май, във Враца на 13 юни, а в Благоевград на 21 юни.

Д-р София Ангелова, председател на Сдружение "Национална асоциация за профилактика на белодробни болести": За да улавяме, диагностицираме рано и да започнем ранно лечение на ХОББ.

Болестта на пушача е третата причина за смърт в света.