Back to top medicaltime.bg

Актьорът Ивайло Христов раздаде топъл обяд
 

 

Любимият пловдивски актьор Ивайло Христов се включи в кампанията на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите „Топъл обяд“. Той раздаде храна на нуждаещите се пред болница „Медлайн“.

„Приех поканата да участвам с огромно удоволствие и с цялата си любов към хората, които нямат възможности, чувствам се съпричастен, заяви той. - Тъжно е, че държавата не се грижи достатъчно адекватно за всичките си граждани.“ Според изпълнителя на Драматичния театър в Пловдив  инициативата на президента на фондацията доц. д-р Невен Енчев е повече от благороден жест и дори повече от кауза, защото е една от малкото у нас, които осигуряват храна на нуждаещи се с такова постоянство в продължение на вече 6 години.

Ивайло Христов пожела на чакащите пред водещото лечебно заведение да бъдат здрави и да не губят вяра, че винаги ще има кой да им помогне в трудни моменти. Възрастните хора благодариха на него и на доц. Енчев за подкрепата им пожелаха да бъдат здрави и още дълго време да сгряват бедните с топлите си сърца.

Актьорът не скри своето въодушевление от огромния брой „Аскер“-и, които постановката на Драматичен театър-Пловдив „Дебелянов и ангелите“ спечели – за представление, за драматургия, за режисура, за дебют и за сценография. Там той играе стария войник Каишев. Ивайло Христов сподели, че сам избрал да се превъплъти в  Циклопа във впечатляващата пиеса „Одисей“. След първия прочит харесах образа, който ме привлече с  дълбокия философски смисъл, каза той. В момента артистът репетира представление по Антон Чехов с деца от Детската театрална школа „Любен Гройс“, където работи с колегите си Ивана Папазова и  Стоян Сърданов.