Back to top medicaltime.bg

Австрийската клиника Wiener Privatklinik открива Онлайн здравен център на Wiener Privatklinik

Виртуален медицински център, който предлага за своите пациенти видео консултации от медицински светила в множество различни области 

София, 19.05.2020 г.: Wiener Privatklinik, една от най-големите, частни болници във Виена, внедринай-съвременните решения в телемедицината, за да гарантира непрекъснатостта на медицинска помощ, предоставяна на българските пациенти по време на настоящата епидемична обстановка. За тази цел, болницата откриваОнлайн здравен център на Wiener Privatklinik – виртуален медицински център, който предлага видео консултации от медицински светила в множество различни области на своите пациенти.

Онлайн видео консултациите ще се извършват от лекуващите лекарина Wiener Privatklinik в множество  различни сфери на медицината: вътрешна болести, съдова хирургия, обща хирургия, гастроентерология, неврохирургия, неврология, неврология, ортопедия, диабет и хранене, ревматология, УНГ, гинекология, дерматология, травматология и др. Цялостният процес се координира и организира от персоналенмениджър, който отговаря на всички въпроси, които пациентът има относно избора на правилния за него лекуващ лекар, както и относно техническите особености и процеса на участие във видео консултацията.

На разположение на международните пациенти на Wiener Privatklinikса осем персонални мениджъри,владеещи английски, немски, румънски и руски език, които помагат за улесняването на цялостния процес за пациентите. Те ще предлагат индивидуални съвети на всеки един пациенти ще приематмедицински изследвания в електронна форма, които да бъдат предадени за мнение на лекуващите лекаривъв Виена. След това, пациентът ще бъде информиран за дататаи часът,в които ще бъде насрочена видео консултацията със съответния лекар. При необходимост, специалистите ще оценяват повторно анализите, извършени в страната.

С цел подобряване на пациентското изживяване в създадена възможност за бързо и лесно онлайн заплащане, а консултацията се провежда през видео платформа, отговаряща на всички международни стандарти за сигурност.

Записванията за консултации се извършват с помощта на персоналните мениджъриот Wiener Privatklinik, директно чрез платформата Онлайн здравен център на Wiener Privatklinik или на имейл адрес info@wpk.at.

„В настоящатаепидемиологична обстановка, която усложнява пътуването на български пациенти до Виена, ние искаме да помогнем натези, които биха искалида се възползват от експертизата на нашите лекари и решението за това е телемедицината. Чрез онлайн видео консултациитеможем да продължим да предоставяме на пациентите възможността да се свържат с нашите експерти и да получат тяхното медицинско мнение и съвет, независимо от състоянието на пациентите и тежестта му. Консултациите ще се извършват възможно най-бързо и само, ако лекуващият лекарможе да осигури същото високо ниво на професионализъм,“ казва Ема Хафнер, Ръководител отдела за маркетинг и международни пациенти въвWiener Privatklinik.         

Болницата Wiener Privatklinik осигурява диагностика и лечение в над 30 сфери на медицината и разполага с 9 специализирани центъра по онкология, спортна медицина, травматология, сърдечносъдова медицина, ортопедия, периферна нервна хирургия, обща хирургия, хирургия на костен тумор, гастроентерология и хематология, интервенционалнарадиология и микротерапия. Повече от 250 от най-добрите лекарив Европа работят в кампуса на болницата, демонстрирайки блестящи резултати в техните области.

 

Повече за Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), основана през 1871 година и базирана във Виена, е една от най-големитечастни болници в Австрия. Болницата предлага над 30 различни медицински специалности и разполага с 9 центърапо компетентност,145 легла, операционен блок с 4 операционни зали, модерни услуги за образна диагностика (единствената частна болница във Виена с PET CT и ядрена медицина), физиотерапия и медицинско възстановяване, отговарящи на най-високите международни стандарти. Медицинският екип е съставен от повече от 250 признати австрийски експерти, които прилагат интердисциплинарен подход към всеки случай. Всяка година над 4,000 международни пациенти се възползват от диагностиката и лечението въвWiener Privatklinik.