Back to top medicaltime.bg

МОТОРИСТИ, ОБЛЕЧЕНИ КАТО ДЯДО КОЛЕДА, ЗАРАДВАХА ДВЕТЕ ДЕТСКИ ОТДЕЛЕНИЯ НА ИСУЛ 

Цяла група Дядоколедовци зарадваха децата, които се лекуват в Клиниката по детска клинична хематология и онкология и в Детското отделение по уши, нос, гърло в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Инициативата беше на Сдружение “Да дарим усмивка”, подкрепено от софийските мотористи. Първоначално идеята беше доброволците да зарадват децата с мотошествие, но снегът осуети плановете им. За да не разочароват малчуганите, те се събраха в 12 часа под прозорците на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ , само че без машините. Все пак имаше и два мотора, които предизвикаха интереса на онкоболните дечица, които им махаха от прозорците. Освен изненадата с появяването си, мотористите им бяха донесли подаръци и книжки. Занесе им ги лично известният неврохирург д-р Асен Цеков, който е създател на Сдружението и също е част от "Sofia Riders". Цялата инициатива се координираше от журналиста от НТВ Василена Гръбчева, която е съпруга на д-р Цеков.

След това дядоколедовците се отправиха към Детското УНГ отделение, където лекуващите се дечица вече ги очакваха с нетърпение.  За всяко от тях имаше поименен подарък, съобразен с пола и възрастта на детето. За всяко от тях беше предвидена и професионална снимка с Дядо Коледа, която ще им напомня за празника.

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ изказва специални благодарности на Сдружение “Да дарим усмивка” и на софийските мотористи, за това, че тази година посветиха инициативата на болницата и по този начин направиха празника незабравим за болните малчугани!