Back to top medicaltime.bg

Д-р Петя Чавеева с участие в Училище за бременни „И за МАМА“Д-р Петя Чавеева, ръководител на Сектора по фетална медицина към Медицински комплекс „Д-р Щерев“, ще вземе участие в училището за бременни „И за МАМА“, което ще се проведе на 1 и 2 юни в НДК, София. По време на лекцията си д-р Чавеева ще запознае всички бъдещи майки с важността на прегледите при специалист по фетална медицина. Водещият специалист в областта ще разкаже на посетителите и кога точно се правят първи триместър скрининг (известен като биохимичен скрининг), фетална морфология и късна фетална морфология, както и кога и в какви случаи трябва да се приложи фетална ехокардиография на плода. Лекцията на д-р Чавеева е на 2 юни от 11 часа. 

Д-р Петя Чавеева е първият лекар, внедрил вътреутробна операция в България през 2014 г. От тогава досега бебетата, спасени в утробата на майка си, са десетки.

Училището за бременни „И за МАМА“ се провежда няколко пъти в годината в различни градове от страната. От двудневните лекции на водещи лекари в областта на акушерството и гинекологията, педиатрията, неонатологията, както и на изявени акушерки, бъдещите майки получават полезна информация и практически съвети за бременността, раждането, кърменето и отглеждането на детето. Участието в двудневното училище е безплатно. Необходима е предварителна регистрация на сайта на събитието: https://bit.ly/2Qv7qep