Back to top medicaltime.bg

Допълнителни техники при инвитро
Понякога напълно утвърдената асистирана репродуктивна методика инвитро не е достатъчна, за да доведе двойките до успех и до така мечтаното бебе. Тогава се намесват високоспециализираните допълнителни техники, прилагани от опитни ембриолози и биолози. Анализ на делителното вретено на яйцеклетката и нейната обвивка, отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди и прилагане на ембриолепило са само част от допълнителните техники, до които екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ прибягва в нашата обща борба за бебе. Научете кои са всички нововъведения, срещащи съкровените мечти и достиженията на съвременната медицина, кога се прилагат и как увеличават успеваемостта при инвитро.

 
 • Анализ на делителното вретено на яйцеклетката (Spindle view)

  Анализът на делителното вретено на яйцеклетката и нейната обвивка (Spindle & ZP View) е технология, позволяваща да се направи оценка на характеристиките на яйцеклетката и да се определи оплодителния и имплантационния потенциал на яйцеклетките.

  А
 • Анализ на рецептивността на маточната лигавица (ERA)

  ERA е тест за рецептивност на маточната лигавица за успешна ембрионална имплантация, който се извършва единствено в Института по инфертилитет на Валенсия. Медицински комплекс „Д-р Щерев” предлага това иновативно изследване на своите пациенти на базата на договор за партньорство с испанския институ.

  А
 • Асистиран хетчинг с лазер (AH)

  Чрез приложението на асистиран хетчинг с лазер обвивката може да се изтъни или напълно да се отвори, за да може през нея ембрионът по-лесно да се „излюпи”, когато настъпи времето му за имплантация.

  А
 • Ембрио лепило (EmbryoGlue)

  Така нареченото ембриолепило (EmbryoGlue®) е вид специална среда, която съдържа голямо количество хиалуронан.

  Е
 • Ембриоскопия (Time-lapse embryo imaging)

  Ембриоскопията или time-lapse imaging осигурява постоянно 24-часово наблюдение на цялостното развитие на ембрионите посредством вградена микро-камера (т.нар. ембриоскоп).

  Е
 • Калциева активация

  Калциевата активация представлява поставяне на годните за инжектиране яйцеклетки след ICSI процедура в специална хранителна среда, която има за цел да имитира естествения процес, настъпващ след пропускането на един сперматозоид в яйцеклетката.

  К
 • Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки

  Ко-култивирането спомага за подобряване на качеството на ембрионите и подготовката на техния „диалог” с матката след ембриотрансфер.

  К
 • Локална лезия на ендометриума (Local Endometrial Injury)

  Техниката LEI (Local Endometrial Injury) или локална лезия на маточната лигавица е предназначена за подобряване на дебелината на лигавицата на матката с цел успешна имплантация на ембрионите след инвитро/ICSI процедура.

  Л
 • Морфологично селектиране на сперматозоиди (IMSI)

  До момента IMSI е единствената техника, която позволява селекция на най-добрите сперматозоиди в зависимост от тяхната подвижност, морфологични и органелни характеристики с цел интрацитоплазмено инжектиране (ICSI).

  М
 • Отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди (MACS)

  MACS или Magnetic-activated cell sorting е лабораторна техника за изолиране на сперматозоиди с ниска оплодителна способност (сперматозоиди с увредена/фрагментирана ДНК) и подбор на такива с високи шансове за оплождане.

  О
 • Предимплантационна генетична диагностика/скрининг (PGD/PGS)

  PGD позволява ранно диагностициране на генетично заболяване в ембриона при двойки, които са носители или са изложени на висок риск от предаване на генетичното заболяване на децата си.

  П
 • Хранителна среда при RIF/RPL

  Специалната хранителната среда се прилага при повтарящи се имплантационни неуспехи (RIF) и повтарящи се загуби на бременност (RPL).


  Източник: http://shterevhospital.com