Back to top medicaltime.bg

Директор на клиника сменя костюма с работен гащеризон и създава дом за децата-пациенти
Напук на всички неприятни новини за българските болници, все пак се намират бели лястовици, които доказват, че за да бъдеш добър лекар, трябва преди всичко да си Човек. Млада майка, която е попаднала в столична клиника заради чревен вирус на детето й, публикува разказ за престоя си. Вижте го, без редакторска намеса:

„Не знам дали е уместно, или не, но искам да споделя своето позитивно мнение към една болница, по-специално към директора и обслужващия персонал.

С малкия се наложи да полежим 3-4 дни заради чревен вирус, който в момента е плъзнал, но тези 3-4 дни минаха почти неусетно. А когато дойде денят на изписването малкият, който е на 4 години, не искаше да си тръгваме вкъщи, защото в болницата било много хубаво. Уместно е да вмъкна, че това ни е четвърто посещение в тази болница, откакто се е родил.

Относно директора на болницата – в първия ден на болничния престой влезе един човек с работни дрехи /не униформа, а мръсни работни дрехи/ в стаята и попита как сме, всичко наред ли е и ни предупреди, че няма да има вода 30мин, за да смени някакъв кран. Благодарих му, той излезе от стаята и бях сигурна, че този човек някъде съм го виждала, но не си спомних откъде.

На следващия ден, когато малкият се почувства по-добре, излязохме на детската площадка към болницата и видях същия мъж да ремонтира пързалката и другите съоръжения за децата. Към него се приближи една жена от персонала и го повика по име. Тогава вече разбрах кой беше - д-р Пламен Митев /директор/!

Това направо ме изуми! Въпреки заеманата от него длъжност, този човек е толкова земен, мил, скромен, че за управляващите кадри в нашата родина, това е направо достойно за награда или приз. Това негово поведение и отношение към заобикалящите го хора /пациенти и подчинени/, както и грижите, които той лично полага за създаването на една по-приятна атмосфера за пациентите, определено е достойно за адмирации. Този Човек не се спря да работи обща работа и през четирите дни, в които бяхме там – поправя, боядисва, подрежда, подкастря растения...

Относно персонала – всички са толкова мили и любезни, особено сестрите и санитарките, че децата не само, че не се страхуват от тях, но ги обожават. Всеки от екипа не се придържа само към неговата си длъжност и не върши само задълженията от длъжностната си характеристика, а всеки помага на другия, грижат се като едно семейство за своя дом.

Обстановката, която е създадена, е далеч от стандартните болници, в които те е страх да се допреш до нещо от мръсотия или амортизиране. Всичко в Детското отделение е удобно, както за родителите, така и за малките. Има Кухня на мама с оборудване, детски кът вън и вътре, стаите са чисти, със самостоятелен санитарен възел с душ, с климатици, безплатен WI-FI, щори /работещи/, безплатна тв, няма проблем да поискаш да ти сменят чаршафи /никой не ти се кара! /...

Болница е, но някак по-различна от всички, в които сме били.

От: flagman.bg

Патица
1