Back to top medicaltime.bg

Танцов ансамбъл „Пламъче“ ще представи България на Световната Фолклориада на CIOFF в Русия 

Танцов ансамбъл „Пламъче“ ще представи България на шестото издание на Световната Фолклориада на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства към UNESCO (CIOFF), която ще се проведе от 18 юли до 1август 2020 година в гр. Уфа, Башкортостан, Русия.

Това е най-големият по своите мащаби фестивал в света, който може да бъде сравняван единствено с Олимпийските игри. Провеждана веднъж на 4 години, Фолклориадата събира на една сцена над 2500 участници от близо 90 страни-членки на CIOFF на едно незабравимо празненство на фолклорните танци, песни, музика и традиционни изкуства. Събитието поставя акцент върху Международната конвенция на UNESCO за съхраняване на нематериалното културно наследство, приета през ноември 2003г. с цел постигане на мир чрез уважение към културните различия.

За ансамбъла е чест и удоволствие да представикрасотата на българския фолклор на Световната Фолклориадата в Руската федерация. Вече 12 години съставът издирва, съхранява и популяризира българския танцов, музикален, песенен и обреден фолклор като работи с екип от специалисти – хореографи, етнолози, педагози и музиканти, чиято цел е вярното и точно предаване на традициите и творчеството. Автентичните музикални инструменти, прецизно изработените костюми и богатият реквизит правят сценичното изпълнение висококачествено и пълноценно.

Танцов ансамбъл „Пламъче“ завладява сърцата на българите, но и тези на хората по целия свят. От 2011 г. представя страната ни на международната сцена, а от 2014г. е представителен танцов ансамбъл за ЦИОФФ (CIOFF) България. В своята история съставът има десетки участия в страната и чужбина, участия в официални церемонии по откриване на Европейски и Световни първенства, провеждани в София, както и множество представителни изяви в Съвета на Европа - Страсбург, Франция и участия в международни фолклорни  фестивали в Сърбия, Румъния, Хърватия, Украйна, Босна и Херцеговина, Чехия, Полша, Италия, Франция, Германия, Китай  и  други. Ансамбълът е носител и на много награди от национални и международни конкурси.

Танцьорите и хореографите със сърце и отдаденост подкрепят благотворителни инициативи, сред които традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение и благотворителната инициатива „Българската Коледа“, които се провеждат под егидата на президента на Република България.

За участието във фестивала са необходими големи финансови средства.Танцьорите и хореографите на ансамбъл „Пламъче“ ще бъдат признателни на всеки, които прояви добрина за събирането на средства за достойното представяне на страната ни на Световната Фолклориада на CIOFF в Русия.

Дарение можете да направите на:

Банкова сметка на: ПЛАМЪЧЕ БЪЛГАРИЯ ЕООД

ЕИК: 203395120

IBAN: BG47UNCR70001522280655

BIC: UNCRBGSF

Основание за плащане: Дарение ФОЛКЛОРИАДА 2020

 

Благодарим от сърце за подкрепата!

Високо ценим Вашата добрина!