Back to top medicaltime.bg

Цвети Радойчева с песента "Изчезни" спечели BG Music FestivalПърва награда за Цвети Радойчева и песента  "Изчезни" на BG Music Festival Сингълът е създаден от Цвети, текстописеца Петър Москов и аранжора Алекс Нушев. Младата и красива певица се съгласи да разкаже за себе си пред Medicaltime.bg, а посланието е да бъдем по-добри хора и ако може, да се подкрепяме.


Коя е Цвети Радойчева?

 

Цвети Радойчева е поп певица. Родена съм в София и от съвсем малка мечтата ми е била  да превърна артистичните си таланти в своя професия. Родителите ми напълно подкрепяха моите желания и така израствайки със самочувствие, смелост и увереност, посгигнах голямата си мечта .От 2016 г.съм дипломирана певица в музикалната академия "Панчо Владигеров " с профил поп и джаз пеене, а още от 19-годишна възраст имам свои авторски песни с  видеоклипове и изкарвам парите си именно от музиката и таланта си.

 

Често участвате в благотворителни събития и подкрепяте благотворителни каузи. Какво Ви мотивира да го правите?


Благотворителността е второто ми аз, не веднъж съм го споделяла.Това , че мога да помогна в различни каузи и на хора в неравностойно положение чрез уменията, таланта и изкуството си, ме прави истински щастлив и значим човек.Смея да кажа, че аз съм силен човек с ясно изразена представа за това, което желая да постигна в живота си. Именно такъв трябва да бъдеш по природа,за да вдъхваш сила и увереност в по- слабите от теб. И най- важното е , че съм любящ и социално отговорен човек, който винаги ще даде част от сърцето си. А моята максима е каквото и да правиш, прави го от сърце.И основната ми мотивация е да направя колкото се може повече хора щастливи, чрез таланта и хуманните си качества.


Medicaltime.bg е здравна медия. Няма как да не Ви попитам какво мислите за проблемите в здравеопазването: проблемът с детската болница, това, че събираме капачки за кувьози.


Независимо дали събираме капачки или каквото и да било друго, най - важното е да сме заедно и да бъдем обединени в една обща цел, в случая закупуването на кувьози. Адмирации за вашия сайт и компанията, която сте подели. Децата са нашето бъдеще и това в болниците да има всичко необходимо за тях е от изключително значение. Щом държавата не се справя , ние трябва да го направим именно чрез подобни кампании.


Може ли изкуството да помага на болни хора?

Изкуството одухотворява, дари  хубавата музика има лечебен характер. Когата поднесеш музика с чувство, ти подаряваш емоция, която не струва пари , емоция, която храни душата. Многократно развълнувани хора след мои концерти споделят колко емоционално съм им въздеисгвала, как за миг са се откъснали от проблемите си и как са почувствали любов.Това е моето призвание, да правя хората щастливи . Именно за тези моменти си заслужава да се живее.


Случвало ли се е да помагате на болни деца?

Преди години аз и мои колеги направихме концерт в Стара Загора за Мони, която имаше нужда от животоспасяваща операция.Събрахме средства за нейната операция и тя не само се възстанови, но и не сме дълго си роди детенце.Многократно съм пяла за деца с церебрална парализа,дечица болни от рак и  и други тежки заболявания . Винаги когато мога изпращам храна и дрехи на хора в неравностойно положение и като цяло съм възпитана , винаги когато мога да помагам.


За какво мечтаете в личен план?

В личен план имам прекрасна семейство и почти 3-годишна дъщеря. Най-голямото ми желание да сме здрави , все така обичащи се, сплотени и щастливи.В професионален план  желая живата да ме среща тепърва със себеподобни творци и тепърва да имам възможността да разгръщам големия си потенциал в артистичен план. Мечтая за все по- успешна кариера и все повече лично щастие :)


Как се виждате след 5 години? А след 10?

След 5 години се виждам все така млада, устремена и с големи успехи зад гърба си… След 10 отново млада :) и още по-духовно, личностно и професионално израсла с щастливо семейство и дъщеря на 13, която много  ще се  гордее с майка си  :)