Back to top medicaltime.bg

Стойно Рогачев и „Бизнесът за Пловдив“ в кампания „Топъл обяд“ 

Как  се чувствате днес, на 13-и в петък, попита хората, които получават храна в кампанията на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите „Топъл обяд“ Стойно Рогачев. Представителят на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ от фирма „Атаро клима“се включи днес в хуманитарната акция, която се провежда от близо 6 години пред болница“Медлайн“ по инициатива на президента на фондацията доц. д-р Невен Енчев.

Добре сме, защото ни подкрепяте, отговориха от опашката. Много хора се оплакват, че нямат късмет на 13- в петък, ами не е така – просто такъв им е късметът, пошегува се гостът и развесели чакащите. Това разчупи атмосферата и хората с охота разказаха какво и как са работили. В отговор на въпроси за „Бизнесът за Пловдив“, Стойно Рогачев обясни, че сдружението е сформирано от бизнесмени, но не се занимава с бизнес, политика и религия. Целта на представителите на 36-те фирми, които участват в него, е да направят Пловдив едно по-добро място за живеене, защото само така ще се създаде добра инвестиционна среда. Това ще даде възможност на повече предприемачи да подпомагат хората в нужда, тъй като само споделеният успех носи истинска радост, отбеляза той.

„Давам подкрепата си за кампания „Топъл обяд“ заради себе си. Доставя ми удоволствие, а и през целия си живот съм смятал, че човек трябва да прави, каквото трябва, а да става каквото ще“, заяви гостът.

Той благодари за поканата  на доц. Енчев, с кого се познават от ранно детство. „Приятели сме от 1978 г. и мога да ви уверя, че оттогава досега докторът никак не се е променил – от малък е адаптивен, енергичен, действен, инициативен – кара нещата да се случват, а не чака. Винаги е бил благороден и съпричастен към хората и техните болки, затова и стана лекар. Но сега му е много по-лесно да помага чрез различни каузи, защото има финансовата възможност“, посочи Стойно Рогачев.

Той пожела на всички, които идват всеки петък пред болница „Медлайн“, здраве и сили, с които да преодоляват трудностите. Нека Новата 2020 г. бъде още по-успешна за вас, да донесе здраве и късмет на вас и семейството, весели Коледни празници, казаха хората в отговор.

Благодариха на доц. Енчев, че и днес не ги е забравил. Господ здраве да му дава, дано има повече бизнесмени като него, казаха на тръгване.