Back to top medicaltime.bg

Родолюбиви ученици от Криводол бяха наградени от ВИП Комюникейшън

ЕСЕТАТА 

Журналистката и  PR  Патриция Кирилова, управляващ съдружник на PR агенция „ВИП Комюникейшън“, връчи награди на децата с най-добри есета на тема „Искам да остана в България“, в присъствието на кмета на община Криводол Христо Доков, родители и членове на МКБППМН. Това съобщава официалният сайт на общината  http://krivodol.com/bg/nagradi-za-detsata-na-krivodol/ . 
Награди и грамоти получиха двамата младежи, открили ценен артефакт край р. Въртешница в гр. Криводол. Обществените възпитатели изненадаха гостите и ръководството на Общината със сувенири, изработени в клуба на МКБППМН. А събитието се превърна в истински празник за учениците от Криводол.


"Поздравления за умните и красиви ученички от този все още беден град, но богат на древна история, с която се гордеят всички българи. Само момичета се включиха в конкурса, затова нашият екип организира втора част за Криводол - този път искам пет момчета да напишат есета, за да видим, че не само момичетата от вашия град искат да останат в България. И не правете грешката да пишете, че България е малка страна - държавата ни е в топ 10 на Европейския съюз по размер на територия", каза по време на награждаването Патриция Кирилова, която бе в града заедно с Мила Салахи от изследователския екип "Руните говорят".

Средствата за дарението бяха събрани по време на благотворителна вечер в София в края на януари. В дългогодишната кампания на ВИП Комюникейшън се включиха пет деца от Криводол с есета на тема "Защо искам да остана в България?".
11-годишната Кристина Петкова от Криводол написа: "Смятам, че  като човек се труди и има желание, може да се реализира и в страната ни. За мен няма по-красиво място от родната България. Горда съм, че съм българка!".

В есето си 14-годишната Габриела Костадинова не крие любовта към Родината: "Тя, България със своята велика история и наследство, ми дава волята да остана тук!".  11-годишната Силвия Григорова също показва родолюбие с есето си: "Тук съм родена и тук искам да живея до края на дните си!". 10-годишната Илианна Петкова пише: "Едва ли на земята има друго прекрасно кътче, което да прилича поне малкона България. Горда съм, че съм българка! България  над всичко!". Пламък има и в думите на шестокласничката Йоанна Иванова: "Българийо, ти си моята съдба! За мен ти си само една!". 

Принос в дарителската кампания имат партньорите на агенцията, които предоставиха подаръци за благотворителната томбола -  лидерите в дигиталния печат ФРЕШ Принт, козметичният гигант Рефан, сладкарска верига Неделя, изследователският екип "Руните говорят" с омайното вино на Севт по древна българска рецепта и други.  В томболата имамаше и  уникални плетени бижута - авторски и ръчно изработени  аксесоари на   DiYon Art, златни бижута по древна българска технология от "Магията на Българската роза", ваучери за вечери в "Траянини Кошари", "Ла Катедрале", "Катедрале дел Мар", уикенди за двама в Парк Хотел Бачиново, 3-дневна екскурзия в град Кула от сдружение СевероЗапазване, книгите на Патриция Кирилова - "Да свалим маските" и "Учебник за мъже" и други. 

Снимки ОБЩИНА КРИВОДОЛ