Back to top medicaltime.bg

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: ДА ДАРИМ ЗА БОЛНИЦАТА В ГРАД ЛЕВСКИ!

Учредена бе гражданска инициатива БлагоТворениеЗастигна ни проклятието да живеем в интересни времена, казват хората днес. Това важи особено за България и българската реалност. В пандемичната обстановка лъснаха огромните неуредици в системата - на всички нива. Особено трудно е оцеляването - и физическо, и психическо, на хората с хронични заболявания.


Те обаче не се предават. Знаят, че 90 % от оцеляването им зависи единствено от тяхната дисциплина, предпазливост и прилагане на необходимите санитарни мерки, за да бъде намалена опасността от заразяване с коронавирус.

И преди сме писали за град Левски. Те отново се опитват да оцеляват в условията на КРИЗА COVID-19.


 

"Истината е, че големите компании и дарители си насочват вниманието към болничните заведения в София. Никой не си дава сметка, че хората в малките общини и населени места също имат право на шанс, този шанс ще си до дадем сами ние. Никой от нас не е застрахован, всички сме поставени под еднаква заплаха, за това ви призоваваме да се обединим в името на живота ни, нашия, на нашите майки и бащи, на децата ни!", разказват хора от Левски.

И за да имат този шанс за оцеляване, група от различни общности, професии, социална принадлежност учредиха на 1-ви април 2020 гражданска инициатива БлагоТворение.  Общото между дейците е стремежът за добруване на техния град Левски.


Учредителите са: Радослав Рачев, д-р Христо Христов, Павлина Григорова, Красимира Русанова, Димитър Георгиев, Александър Тотев и Велислава Панкова. Първата им цел, която е ясно начертана от обстоятелствата към днешна дата и извънредното положение, е да подпомогнат болницата в града.

И там, както навсякъде в малките и бедни общини, не достигат защитни облекла, медикаменти, дезинфектанти и нужната техника.

БлагоТворците вече имат и първо дарение. Млад мъж, който е бил поставен под карантина и е от етнически произход. В тези прекомерно интересни времена наистина най-важното е да се обединим и да си помагаме. 


АКО ИСКАТЕ, МАКАР И С МАЛКО, ДА СТАНЕТЕ БЛАГОТВОРЕЦ НА ГРАД ЛЕВСКИ И БОЛНИЦАТА В ЛЕВСКИ, ПРИЛАГАМЕ И СМЕТКАТА.


 Бъди БлагоТворец, дари:

МБАЛ ЛЕВСКИ ЕООД

BG90FINV91501317429905

ПИБ АД

Основание: Дарение COVID-19