Back to top medicaltime.bg

Да подадем ръка на Анна-Мария!

Писмо на майката до всички нас"Ана-Мария е едно пораснало дете на 17 години. Не е роден аутист. 

Отключи това състояние, когато беше на 2 години и 9 месеца, след операция на клепача на лявото око. Диагнозата беше поставена, когато беше на 5-годинки.

Ходихме на всички познати терапии и рехабилитации за хора с аутизъм, които съществуват в България. До 2014 година имахме изключителен напредък в поведението и социализацията на Ана-Мария.   КАК ДА ДАРИМ, ЧЕТЕТЕ ТУК!

През септември на същата година върху дъщеря ми беше извършено посегателство, което срина нейната психика. Целият напредък, граден с години, се срина.

Проявите на автоагресия, кризи и абсолютен отказ за излизане от вкъщи са ежедневие. Тя е изключително силна и много нестабилна, когато е сред хора. Много е чувствителна и емоционална.

Тук изчерпахме всички възможности за работа със специалисти, защото в България няма хора, които да работят с нас, защото Ана-Мария е голяма и при нас има травма и аутизъм. Това е и причината да търсим помощ от чужбина. Америка е №1 в света, по терапии и методики за аутизъм.

След много писма и разговори, клиниката, която е готова да ни приеме за диагностика и терапии е Koegel Autism Center в Санта Барбара - Калифорния, САЩ. 

Първият модул за работа с нас ще е с продължителност от 5 дни. Ще се проведе през ноември 2018, като конкретните дати ще получим до началото на месец октомври.

КАК ДА ДАРИМ, ЧЕТЕТЕ ТУК!

Средствата за покриване на първоначалните разноски възлизат на 25 000 лева. Трябва да ги имаме до средата на месец септември, за да получим виза от Американското посолство. Оттам изискват да имам необходимата сума за обезпечаване на пътуването.

Средствата ще ни помогнат да поставим началото на серия от терапии на Ана-Мария, защото това е само първият модул от работа с нея.

25 000 лева е огромна сума за мен, която не мога да осигуря сама. Вярвам силно, че с ваша помощ ще успеем да се справим и да сложим началото на възстановяването на Ана-Мария.

С ваша помощ, кошмарът за нея може да приключи. Никое дете не заслужава това, през което преминава дъщеря ми.

Смирено се обръщам към вас с молба да спасим заедно детето ми.

Благодаря от сърце на всяка състрадателна душа, която ще ни помогне!"

 

Майката Радосвета

 

КАК ДА ДАРИМ, ЧЕТЕТЕ ТУК!