Back to top medicaltime.bg

„Медии и общност“ - Деветнадесетата Световна среща на българските медии: на живо от Националния пресклуб на БТА в ОдесаНа 19 юни, сряда, от 10.00 часа,

ще се състои официалното откриване на

„Медии и общност“ - Деветнадесетата Световна среща на българските медии: на живо от Националния пресклуб на БТА в Одеса 

 

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция (БТА), ще се състои между 18 и 21 юни в три града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности.

 

Темата на тазгодишното издание на срещата е „Медии и общност“, а събитието ще се проведе в хибриден формат – на място и чрез онлайн видеовръзка.

 

Срещата ще бъде открита в Националния пресклуб на БТА в Одеса от генералния директор на Агенцията Кирил Вълчев.

 

Приветствие към участниците онлайн ще отправи вицепрезидентът Илияна Йотова. На откриването са поканени: Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация, Украйна; Геннадий Труханов, кмет на Одеса; Райна Манджукова, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина, България; Светослав Иванов, генерален консул на България в Одеса; Мария Попова, представител на омбудсмана на Върховната Рада на Украйна по правата на човека в Одеска област, Украйна. В откриването на форума ще се включи онлайн също и Сергий Черевати, генерален директор на украинската национална информационна агенция Укринформ.

 

БТА организира Деветнадесетата световна среща на българските медии в Одеса, Болград и Измаил (Украйна) от 18 до 21 юни 2024 г. със съдействието на „Аурубис България“, А1, „Главболгарстрой Холдинг“АД, Евроинс Иншурънс Груп, СОФ Кънект - операторът на летище София, Национален дарителски фонд „13 века България“.