Back to top medicaltime.bg

СХУ - синдром на хроничната умора, преборете го! 

СХУ е описан като заболяване за пръв път през 1980г.

Той се характеризира с умора, която не се подобрява след почивка и се влошава след физическа или умствена работа.

Хроничната умора отдавна е предизвиквала особен интерес, а и до днес представлява обект на много спорове и противоречия. Въпреки нарастващия брой пациенти, на които е поставена тази диагноза, все още в медицинските и не медицинските среди нейното съществуване е под съмнение или се разглежда като чисто психологичен проблем.

 

Синдромът може да се наблюдава след прекарана инфекция настинка по време или скоро след стресова ситуация. Възможно е също така да се развива бавно без определено начало или ясна причина изтощавайки напълно пациента и може да продължи с години.

 

НОВ НЕМСКИ ТЕСТ ЗА ХРАНИТЕЛНА НЕТОЛЕРАНТНОСТ

 

 

Страдащите от СХУ са обикновено образовани професионалисти от 20 до 40 г. възраст - по-често жени.

 

Все още има съмнение относно етиологията. Обсъждани са желязо-дефицитна анемия, хипогликемията, хипотония, хормонални промени на ниво хипоталамус, хипофиза или надбъбречни жлези, алергична предразположеност, автоимунен процес и др. Една от последните версии е инфекцията с човешки херпес вирус 6, Ебщайн Бар Вирус, Цито Мегало Вирус. СХУ е сбор от определени оплаквания: слабост, лесна уморяемост, главоболие, трудно съсредоточаване, болезнено увеличени лимфни възли, болки по мускули, болки в ставите без зачервяване или подуване, разтройства на съня, продължителни грипоподобни състояния, виене на свят, нарушение в сексуалната сфера, които не преминават дори след почивка, а водят до съществено понижаване на личната и професионална активност.

 

От това следва, че ако ние можем да обясним своята умора (знаем нейната причина), значи не страдаме от синдром на хроничната умора. Но зад този коварен синдром може да се крият тежки заболявания – хронична инфекция, сърдечни заболявания, болести на кръвоносните съдове, хормонален дисбаланс, новообразувания и други.

 

ЛЕЧЕНИЕ НА СИНДРОМА НА ХРОНИЧНАТА УМОРА (СХУ)

С помощта на биорезонансната диагностика и терапия могат да се установят голяма част от причините довели до СХУ и да се предприеме адекватно лечение – отстраняване постепенно на проблемите, може да бъде препоръчана индивидуална хранителна диета, необходимостта от прием на хранителни добавки, индивидуално изработен режим на живот, намаляване на стреса.

СХУ се  повлиява от биорезонансна диагностика и терапия

vitae sitienti

 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ

биорезонансна диагностика и терапия

?

Като алтернативен метод на лечение биорезонансната диагностика и терапия започва да се практикува още от 1977 година. Основоположник на метода е немският рефлексотерапевт Франц Морел. Според него всяка клетка, тъкан, орган съдържат в себе си електромагнитни трептения (колебания, честоти), които създават собствен електромагнитен профил и могат да бъдат нормални и патологични.

Ако отслабнат патологичните и в същото време се засилят нормалните, се подобрява механизма за саморегулация на организма. Терапевтичният подход на д-р Морел се оказва правилен.

 

Проучвания, извършени в Европа през последните десетилетия показаха, че електромагнитният профил на вредните субстанции за организма може да бъде премахнат чрез изпращане в тялото обърнати по фаза трептения със същата честота.

 

Промяната на характеристиката на вълната с цел анулиране или засилване на електромагнитния профил на един човек е в основата на биорезонансната терапия (БРТ), която се използва много успешно при хора и животни.  Тя е холистично средство номер едно в Германия и Русия.