Back to top medicaltime.bg

Ракът, убиец на деца 

Около 15 % от раковите заболявания при деца и тинейджъри са сарком. Според Националния раков регистър, в България годишно се откриват около 300 случая на сарком. Лечението изисква опит и специализирани познания, затова според международните стандарти и насоки за добраклинична практика, саркомите трябва да се лекуват в специализирани центрове от лекари, обучени да поставят диагноза и да лекуват саркоми.

Сарком е общото наименование на всички видове злокачествени тумори на съединителната тъкан, участващa в образуването на костите: външна обвивка на костите, хрущял, костна тъкан, стави. Най-често засяга дългите кости на ръцете и краката, поради което е

 

популярен като рак на костите


Саркомите се срещат рядко, но са изключително  опасни, тъй като нямат отличителни симптоми и признаци, а се развиват и разпространяват бързо.

За борба с коварното онкологично заболяване, което покосява предимно деца и млади хора, Анадолу Медицински Център обособи

 

 Специализиран център за лечение на сарком

 

Центърът има мултидисциплинарна структура, която обхваща специалисти по медицинска онкология, радиационна онкология, педиатрична онкология, ортопедична хирургия, патология.

В Центъра се лекуват злокачествени тумори

 

на кости и меки тъкани, включително остеосарком, сарком на Ewing, хондросарком, фибросарком, метастазен карцином, миелом и други метастатични костни тумори.

Нашите лекари имат богат опит в редки и тежки видове остеосарком, при които се използват      специални хирургични процедури за отстраняване на тумора, така че  да се запазят засегнатите крайници и се прилага ротационна пластика. Мултидисциплинарният екип работи заедно, за да направи цялостна оценка и да предложи най-подходящия вариант за лечение предвид здравето на пациента, възрастта му и хода на заболяването.

Анадолу Медицински Център разполага с необходимото съвременно и прецизно оборудване и прилага иновативни подходи към лечението на пациентите. Лечението на сарком в Анадолу Медицински Център има редица предимства: точност и скорост при диагностициране; комбинация от американски и европейски методи на лечение; използване на модерно оборудване.

Повече за видовете сарком, за симптомите и признаците на заболяването, комплексната диагностика и

съвременните методи за лечение на тези злокачествени заболявания, можете да прочетете тук.