Back to top medicaltime.bg

ПРАЗНИЧНА ПРОМОЦИЯ! Иновативно изследване определя риска от диабет!

Специална промоция за читателите на Medicaltime.bg! 

Изследването NGDiabetes на NutriGen помага за определяне на вероятността да развиете диабет. Това ще Ви даде възможност да знаете какъв е рискът за Вас и за Вашите деца, както и какви са начините за свеждането му до минимум.


NGDiabetes се основава на таргетно секвениране с иновативен, специално разработен от NutriGen панел в колаборация с генетичната лаборатория с метода масивно паралелно секвениране (NGS). Изследването извършва паралелен анализ на 56 ключови гена, доказано свързани с предразположение към диабет. Получените резултати се сравняват с мащабни световни бази данни за изясняване значението на променените варианти на гени. Тестът е високоинформативен и дава възможност за бързо начало на подходяща терапия или промяна в настоящото лечение.

Роля на NGDiabetes за превенция на диабет

 

Важно е да се отбележи, че установяването на предразположение не означава, че даден човек задължително ще отключи диабет. Заболяването е повлияно пряко от начина на живот. Диабетът тип 2 често може да бъде предотвратен или забавен при водене на здравословен начин на живот - поддържане  на нормално телесно тегло, извършване на физическа активност и правилно хранене. По-високите нива на физическа активност (повече от 90 минути на ден) доказано намаляват риска от диабет с 28%. Промени в диетата като прием на пълнозърнести храни и фибри, полиненаситени мазнини, съдържащи се в ядките, растителните масла и рибите, ограничаване на захарни напитки и червено месо също могат да помогнат за предотвратяване на диабет тип 2. Спирането на вредни навици като тютюнопушене могат да бъдат важна превантивна мярка.

 

 

Няма известна превантивна мярка за диабет тип 1. При по-ранно диагностициране на заболяването, обаче, може да се осигури възможно най-бързо начало на лечение.

 

Целта на NGDiabetes е да стане част от общото детайлно изследване и обгрижване на пациентите и клиентите на NutriGen. Мисията на компанията е да помогнем за превенция на тежки болести или да подобрим качеството на живот при вече отключено заболяване.

 

 подарява 10 % отстъпка от цената на изследването за диабет на своите читатели!


ПРОМОЦИЯТА ВАЖИ ДО КРАЯ  НА МЕСЕЦ НОЕМВРИ!


Как да поръчате теста NGDiabetes с 10 % отстъпка: кликнете на следния линк  NGDiabetes

 и въведете промокод  

MT_NutriGen10

 

 

 

Установи индивидуалния си риск от диабет! 
 
Опознай гените си!