Back to top medicaltime.bg

Дядо Коледа раздаде подаръците на малките пациенти в МБАЛ „Централ Хоспитал“ 

Само за миг Коледната фея преобрази малките пациенти на болница „Централ Хоспитал“ в пирати, принцеси и красиви цветя. Тя долетя в Детското отделение, за да доведе най-дългоочаквания старец, който зарадва малчуганите с подаръци.

Къде си Дядо Коледа? Ела при нас!, викаха заедно децата и Коледната фея. През цялата година всички ли сте слушали? Хранихте ли се редовно? Учихте ли уроците си? А песни и стихотворения знаете ли? Тези въпроси отправи тя и след като получи отговор „Да!“ на всички, от вратата се чу: „Хо-хо-хо!“

Облечен в традиционния червен костюм и метнал тежък чувал на гърба си, влезе Дядо Коледа. По лицата на присъстващите грейнаха лъчезарни усмивки, а след секунди всички притихнаха в очакване.

Здравейте, мили деца!, поздрави той. „През цялото година всички много са слушали, учили са уроците си, така че можеш да ги зарадваш с подаръци, отговори Коледната фея. Но нека всеки от тях да покаже какво може – каже стихче, да изпее песен, да потанцува или просто да отправи благопожелания за Новата 2020 г.

Дядо Коледа изненада децата, защото знаеше имената на всички. С голямо внимание и интерес той слушаше и гледаше изявите на малчуганите, а в определени моменти дори им пригласяше. Всяко дете получи подарък от него и пожелание Коледа да бъде изпълнена с множество чудеса. Знам, че лекарите тук са прекрасни, но бъдете здрави и никога повече не попадайте в болницата, особено по празниците, каза Добрия старец.

След като той си замина, партито в отделението продължи с много игри и забавления, които Коледната фея организира за малките пациенти. Те се смяха и позираха на майките си за снимки.

 

 

 

УСТНИ ЗА ЦЕЛУВАНЕ
14.09.2020 13:40:56

УСТНИ ЗА ЦЕЛУВАНЕ

3