Преглед на простатна жлеза и PSA за 40 лв.
Back to top medicaltime.bg

Страшните последици от бързата хранаУчени дават „западна храна“ на африканско племе в продължение на две седмици – последиците са плашещи.

Две седмици са достатъчни, за да разберем плашещи факти за нашия начин на хранене. В проучване изследователи проследили как „западната храна“ се отразява на здравето на африканско племе, пише Business insider.

За целта 20 южноафриканци от отдалечено племе разменило начина си на хранене с 20 американци за две седмици. За това кратко време, когато южноафриканците са яли бърза храна, тяхното ДНК започнало да се променя и бил отчетен повишен риск от рак на дебелото черво.  От друга страна рискът от рак при американските участници в изследването бил спаднал значително.

 НОВО: НЕМСКИ ТЕСТ ЗА ХРАНИТЕЛНА НЕТОЛЕРАНТНОСТ
 

Проучването е проведено след като лекари забелязали, че афроамериканците са 13 пъти по-склонни към рак на дебелото черво отколкото южноафриканците. „Промяната в начина на хранене води до сериозни мутации в биомаркерите“, казват авторите.

Изследването включва сравнително малко участници и резултатите се основават на малка извадка. Въпреки това те доказват плашещите последствия от бързата храна за човешкия организъм – и че само две седмици здравословно хранене може значително да намали риска от рак.

 

От: www.nationalgeographic.bg