Back to top medicaltime.bg

Не пийте алкохол след сауна! 

Заедно с потта, човек губи голямо количество минерали и течности. Трябва да се избегне дехидратацията. Сок от розови цветове, грейпфрут или пресни портокали ще предотврати загубата на витамин С.

 

В сауната не можете да прегреете. Твърде висока температура намалява потенето. Целта на престоя е да се пречисти тялото през мастните потни жлези от токсини, а не да се изсушава или запарва кожата. Ако усетите топлината, е по-добре да излезете от парното помещение или да намалите температурата.

 

Под парата се разширяват съдовете на цялото тяло и главата. Ако веднага след като напуснете парната баня, вземете студен душ, съдовете ще се стесняват и цялата кръв ще остане в главата. Затова трябва да покриете главата си с шапка или да започнете охлаждането не от главата.

ИМЮН МОДУЛАТОР


И дори е по-добре да се охладите постепенно. След сауната вземете топъл душ, обвийте се в хавлия и седнете в съблекалнята, така че потенето да не спира за още няколко часа. Отделна стая в сауните е създадена специално за тази цел.


Пийте алкохол в рамките на 3-4 часа преди сауна, след това не е желателно. Алкохолът разширява кръвоносните съдове, парата ги разширява още повече. Поради това натоварването на сърцето значително се увеличава. 

Сауните със стая за отдих и тераса често предоставят услуги за продажба на спиртни напитки. Трябва да сте бдителни - да ги купувате и да ги консумирате само след охлаждане.                                                                                               СУПЕР МОЩЕН НАТУРАЛЕН ДЕТОКСИКАТОР

По същите причини не можете да правите любов веднага след сауната. В противен случай, рискувате инфаркт и хипертонична криза.Индикаторът за нормално здраве след сауна трябва да бъде гладък розов цвят на кожата. Ако тялото има червени петна, то означава, че сте прегрели и микроциркулацията на кръвта е нарушена. Важно е да наблюдавате температурния режим и да спазвате всички правила, така че престоя в парната баня да е от полза.

От: zdrave.to