Back to top medicaltime.bg

ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ГЪБИ СРЕЩУ РАК И ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

За екзотичните азиатски и бразилски гъби днес се твърди, че ограничават растежа на туморите. Какво точно се знае за тях? 

Шиитаке е най-добре изучената гъба от всички азиатски гъби. След нея по популярност е Рейши. Основното действие на Шиитаке е противотуморното, благодарение на съдържащия се в нея полизахарид лентинан, който въздейства чрез имунната система. В Япония по настоящем има одобрено лекарство за лечение на рака на стомаха на базата нависококонцентриран екстракт от гъбата Шиитаке (20 %), а Института за Военно-медицински изследвания на САЩ във Фредерик, щата Мериленд, определя концентрирания екстракт от Шиитаке като едно от най-активните вещества за защита от радиация. Според изследователите, дори саркома на Капоши се поддава на лечение с  него.

Още преди 2000 години в Япония е издадена свещена книга, която описва всички познати тогава билки и гъби. Като най-първа в книгата била записана

гъбата Рейши- „Гъбата на дълголетието”


Твърдяло се, че е най- ценното средство срещу всякакъв вид тумори. Тази гъба има репутацията на “елексир на живота” в Китай. Изследва се сериозно от стотици учени през последните 30-40 години по отношение на противотуморния й ефект и резултатите са много обнадеждаващи.

Гъбата Агарикус е най-малко познатата и изследвана гъба, защото научната общественост започва да се занимава с нея сравнително отскоро. Националният Раков Център в Япония оповестява своите първи резултати от изследванията си върху гъбата  през 1980 година. По това време също и в САЩ биват публикувани научни изследвания за тази гъба. Тя произхожда от бразилските дъждовни гори. Местните я наричали „Гъбата на Бога” и я използвали като последно средство за помощ при сериозни заболявания. При изследване на коренните жители на тропическите гори недалеч от Сан Пауло, където основно живеят 90-100 годишни ловци и рибари, учените установили, че биологичната им възраст била много по- малка от официалната. Те определили, че клетките на организма им се делят със забележимо по-малка скорост в сравнение с останалите хора, а това означава, че процесът на стареене се забавя. Те редовно приемали Агарикус и били в цветущо здраве. Ракът там бил непозната болест.

Как трябва да се използват?

Най-известните лекарствени гъби с лечебни качества в света са шест на брой: Рейши, Мейтаке, Шиитаке, Агарикус, Кордицепс, Кориолус. Лечението с лекарствени гъби е сериозна медицинска наука в азиатските държави, а от 20 години тази терапия се предлага и в Европа - в самото начало от германски натуропати. В България през 2013 година също бива сформирана асоциация на българските лекари – специалисти по микотерапия: „Общество по лекарствените гъби България“. Желателно е, ако сте решили да използвате лекарствени гъби при лечението на рак е да отидете на консултация при лекар-микотерапевт. Само така ще бъдете сигурни, че ще Ви бъде назначена правилната терапия.

Разликата в качеството на гъбените препарати е съществено

Много е важно да се обърне внимание и на качеството на препаратите, които ще се използват по време на терапията. Отглеждането на плодните тела на лекарствените гъби за качествените препарати се извършва в екологично чисти райони при условия, максимално близки до естествените. Процесът е трудоемък и бавен: за някои от дървесните видове като Рейши отнема от 6 до 12 месеца.  По този начин обаче суровината натрупва максималнoто възможно количество полезни вещества, които имат биологичната сила да повлияят здравето на човека. Добиването на такава суровина става от лицензирани фирми с плантации на открито, най-често в Япония и Китай. Техните суровини са най-качествени, но и най-скъпи.

 

МОЩНА ДЕТОКС ФОРМУЛА С ОТСТЪПКА 10 % И 3 % ОТСТЪПКА С ПРОМОКОД MEDICALTIME


Същевременно, за добиване на евтина суровина за препарати от медицински (лекарствени) гъби много често се използват царевични трици, върху които при определени температура и влажност, във вани, за около 10 дни се размножава гъбен мицел. След това тези церевични трици, покрити с гъбен мицел се изсушават и капсулират или служат за получаване на екстракти с ниско съдържание на активни вещества. Такива са най-често препаратите, които идват от САЩ, а и някои евтини китайски препарати от лекарствени гъби. За съжаление гъбеният мицел, получен във фабрични условия за 10 дни не съдържа такова количество и качество полезни за човека вещества, каквото се натрупва в продължение на 6 до 12 месеца в плодното тяло на гъбата, израснала под благотворното влияние на слънцето и влагата в природата.В тежки случаи не разчитайте на евтините и по-нискокачественимицелни гъбени препарати.

Ако се доверите на фирми, които внасят суровината си от европейски производители, вие лесно ще елиминирате притеснението си за качеството на продукта.

Имайте предвид, че лекарствените гъби не представляват някакво чудо или “магия”. Както и при други билки и лечебни растения, е необходимо гъбите да се приемат продължително време, при това след консултация със специалисти в съответната област, за да се постигне търсеният ефект!


Най-търсеният продукт от лекарствени гъби в България - „Имюн Модулатор“ (ImmuneModulator)


  • Комбинация от 6 екстракта от ПЛОДНОТО ТЯЛО на най-ефикасните лекарствени гъби, познати по света: AgaricusblazeiMurill  (Агарикус), Maitake (Мейтаке), Reishi (Рейши), Coriolus (Кориолус) и Shiitake (Шиитаке).
  • Този природен имуномодулатор се препоръчва от различни специалисти както при онкологични, така и при много други заболявания;
  • Напълно натурален и безвреден – без странични ефекти;
  • Изключително високо съдържание на активни вещества (полизахариди, бета-глюкани) – 40%;
  • Лекарствените гъби се отглеждат в екологично чисти райони, където е естествения им хабитат, от фирма с 30-годишен опит, притежаваща сертификат HACCP ISO9001;
  • Гаранция за качество от независимата германска лаборатория AGROLAB, която провежда изпитванията на суровините.

Формулата на продукта ползва опита на древната Китайска и Японска медицина и резултатите на съвременните учени-изследователи на лекарствените гъби. Продуктът може да бъде от полза на хората, които боледуват от злокачествени и доброкачествени тумори, или имат отслабена имунна система. Подпомага организма в борбата му с болестотворните вируси, гъбички и бактерии, притежава противовъзпалително действие. Благодарение на своите доказани в практиката качества, „Имюн Модулатор“ се счита за един от най-силните натурални имуномодулиращи препарати в света.

В кабинетите на Доктор Биомастер ООД в цялата страна клиентите могат да направят консултация с опитни лекари-натуропати и микотерапевти. Лекарите изготвят индивидуални схеми за възстановяване на имунитета.

 

ЗА КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАРИ И ЗАКУПУВАНЕ НА ПРОДУКТА:

СОФИЯ: 02/ 952 51 99, ПЛОВДИВ: 0878 780 742, СТАРА ЗАГОРА: 0878 780 306, ХАСКОВО: 0879 233 933, ВАРНА: 0878 105 476, БУРГAС: 0878 950 397, КЮСТЕНДИЛ: 0889 326 758, ВЕЛИКО ТЪРНОВО: 0898 466 376, МАДАН: 0897 922 230, РУСЕ: 0896 831 580, ШУМЕН: 0878 646 034

 

За повече информация, моля посетете сайта www.drbiomaster.com

Източник: „Общество по лекарствените гъби България“, Др. БИОМАСТЕР ООД