Back to top medicaltime.bg

Бифидобактерии за здрава чревна флораБифидобактериите подпомагат синтеза на витамините от групата В, като създават благоприятна чревна флора.
Когато употребявате антибиотици, полезните бактерии в храносмилателния тракт се унищожават заедно с вредните бактерии. Това може да доведе до гадене, безапетитие , повръщане и други токсични реакции.


Приемането на хранителни добавки с бифидобактерии спомага за поддържането на здравословна чревна флора. Като подпомагат доброто храносмилане бифидобактериите предпазват от заболяване на храносмилателната система от рода на запек и газове, както и от хранителни алергии.
Гъбичните влагалищни инфекции реагират много добре на препарати, съдържащи бифидобактерии. Тези микроорганизми унищожават патогенните организми. Способствата за създаването на добра среда в червата, подобряват перисталтиката и омекотяват изпражненията. Възпира се действието на вредните бактерии, а токсичните отпадъци, натрупани в червата, се унищожават и изхвърлят от тялото.


Бифидобактериите спомагат при лечението на цироза и хроничен хепатит. Като подобряват храносмилането, тези бактерии намаляват натоварването на черния дроб. Много хора, на които не понасят ацидофилус, реагират добре на бифидус. Според мнозина учени, бифидобактериите са по-подходящи за деца и възрастни с чернодробни проблеми, пред ацидофилус.

http://bouroff.com/bifidus-60-tvurdi-jelatinovi-kapsuli-9520