Преглед на простатна жлеза и PSA за 40 лв.
Back to top medicaltime.bg

Разкрий пътешественика в себе си с... аромат

Арома линия и за животниЧесто асоциираме преживяване или място с аромат. Един испански поет някога написал много трогателен стих: "Пътникът няма път, пътят се прави с ходене. " И ако е вярно, както беше казал някой, че не е важна дестинацията, а самото пътуване, можеш да откриеш пътешественика в себе си и мечтаната дестинация с... аромат. 

Ароматерапията е и възможност за отпускане и пълноценно психическо възстановяване след напрегнатия ден. От древни времена етеричните масла са ползвани и като лекарствени средства.

 

При масаж например етеричното масло от пачули оказва лимфодренажно действие. От незапомнени времена е ценено заради лечебните си свойства. Индийските, малайзийските, китайските и японските лечители го използвали като силна противоотрова при ухапвания от змии и насекоми. С него обработвали бельото и дрехите на болни за предотвратяване на епидемии, използвало се при лечение на тежки нервни разстройства, грип, херпес, стрижещ лишей, рани, малария и други видове трески, болести, свързани с отоци и проблеми на храносмилателния тракт. 

 ПРОГРАМА ЗА ОНКОБОЛНИ И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ

Освен това то е мощен афродизиак – една от най-разпространените съставки в парфюмерийната промишленост. Придава на аромата характер и трайност, запазва йерархията на парфюмерната тоналност. Но най-често се добавя в козметиката за противодействие на процеса на стареене.

 

В неповторимата земя на Турция, крайбрежния вятър, непочтителния Мелтем се потапя в защитените гори от Ликвидамбър ориенталис. Тук, неговата сладка песен събужда заспалите есенни листа, добавяйки към сухия им строг аромат неочакван дъх на подправки и мед, откраднати от далечен източен пазар. Така се ражда аромата ТЕЧЕН КЕХЛИБАР хипнотитична и триумфална нотка на неекспериментирани акорди.

 

 Линията Керван включва всички добродетели на ценните продукти от пустинята: кралската Смирна и захарната Фурма се срещат, създавайки топъл и чувствен аромат, който със своя чар, отвлича ума и сетивата, потапяйки тялото в парата и топлата атмосфера на хамама.

 

Линия за дома

Миниатюрни произведения на изкуството, проектирани по безупречен геометричен модел, цветовете на маракуята, с изключително ярки цветове и нюанси, изпълняват с жизнерадост важната задача да улавят вниманието на прелитащите птици. Благодарение на това, плода на страстта се появява навсякъде и умножава присъствието си по стени и огради, които обгръща с разпрострените си стебла, покрити с плодове.

Арома линия за домашния любимец

Приятелство и лоялност: две качества, с които хората, живеещи с домашен любимец са добре запознати. Каква радост е когато се прибираме вкъщи след работа, а те ни чакат! Когато погледнем в техните очи, можем да видим колко много са ни липсвали. Техният ентусиазъм и обич са наистина неудържими и ние можем да видим непоколебимата увереност в очите им: "никога няма да те разочаровам". Не е случайно, че един от най-често използваните изрази отнасящи се за домашни любимци е "най-добрият приятел на човека". Любовта, която изпитваме към тях е толкова силна, че често ги смятаме за членове на семейството. Животът с тях е по-вълшебен, по-богат и по-вълнуващ: това е като пътуване, в което ние растем, осъвършенстваме се, пътуване, което ни обогатява и укрепва и, в същото време, ни прави по-мили.