Back to top medicaltime.bg

БЕЗ ТАБУТА: женската мастурбация - приятна и здравословна!Табутата отдавна са в историята. Ето 8 интересни факта за женската мастурбация, които ще ви насърчат да се радвате на нея без страх или смущение. Освен че е приятна, оказва се, че е и здравословна!

 

1. Подобрява настроението ви

Жените, които мастурбират, имат по-спокойно състояние на ума. Освен това те не са толкова стресирани, колкото тези, които се лишават от тази прекрасна практика.

Удоволствието, което изпитвате като го правите води до освобождаването на ендорфини и серотонин, два невротрансмитера, свързани с щастието и благосъстоянието.

 

 МОЩНА ФОРМУЛА, която подпомага имунната система на организма по време на химио- и лъчетерапия


2. Предотвратява инфекциите

В допълнение, оргазмът, който мнозина изпитват при мастурбацията, може да бъде доста полезен за предотвратяването на вагинални инфекции и такива на пикочните пътища.

Реакцията позволява на шийката на матката да освободи натрупаните бактерии, което е важно за избягване на такива инфекции.

В допълнение, удоволствието помага да се стимулира производството на антитела от имунната система. По този начин подобрява своя отговор за борба с инфекциозните агенти.

 
 
 

3. Тя ви помага да спите по-добре

Усещането за удоволствие и благополучие, постигнато с мастурбацията, има положителен ефект върху качеството на съня ви.

Жените, които са склонни да мастурбират преди лягане често имат по-дълбок и непрекъснат сън.

Това се дължи на освобождаването на хормони, които предизвикват физическа и психическа релаксация, което е ключът към здравия сън.

 

4. Може да намали менструалните спазми

Мастурбацията не е чудодейно лечение срещу физическата болка. Въпреки това, тя може да помогне за намаляване и контрола на менструалните спазми.

Възбудата, която получавате чрез стимулиране на клитора и вагината служи като естествен аналгетик. Тя е идеална за намаляване на усещането за болка в стомаха по време на менструацията.

 

Също така, поради способността да стимулира производството на хормони, помага да се контролира възпалението и мускулното напрежение.

5. Подобрява сексуалното представяне

Жените, които не се страхуват да се насладят на тази приятна дейност, правят по-добър секс. Това е резултат от по-голяма сигурност в себе си и по-добро познаване на телата им.

По време на мастурбацията можете да изследвате чувствителни места. Това може да помогне на двойките да се наслаждават на секс най-пълноценно.

Тя също така отприщва въображението и фантазии, повишавайки сексуалното желание и желанието да опитате нови неща.

 

6. Помага за по-лесно достигане на оргазъм

Тези, които имат проблеми с редовното постигане на оргазъм могат да получат много от проучването на най-чувствителните части от тялото си.

Женската мастурбация е вълнуваща, действа върху мускулите на таза и ви позволява да достигнете до кулминацията по-лесно.

Клиторът има повече от 8000 нервни окончания. След като са стимулирани, те водят до невероятни усещания за удоволствие.

Всъщност, противно на това, което много хора мислят, повечето оргазми се постигат благодарение на клитора, а не на проникването.


7. Помага за избягване на аноргазмия и вагинизъм

В допълнение, самочувствието и удоволствието, което преживявате действат като терапия за тези, които не успяват да постигнат оргазъм по време на сексуален контакт.

Също така, това е чудесно лекарство срещу свиването на вагиналните мускули, по-известно като вагинизъм.

Тези състояния са най-честите причини за гинекологични консултации, тъй като те имат тенденция да оказват влияние върху сексуалното представяне.

8. Спомага за изгарянето на калории

Търсите здравословен начин да изгорите калории? Не търсете повече!

Женската мастурбация спомага за изгарянето на около 170 калории, в зависимост от това колко дълго я правите, стимулацията и интензивността на удоволствието.

Като цяло, не се страхувайте да се радвате на всички тези предимства на мастурбацията. Като жена имате право да знаете и да се радвате на тялото си, когато пожелаете.

Отървете се от страховете и предразсъдъците си и започнете да изпитвате всички чувства, които ще ви дадат по-добро чувство за благополучие.

 

ИМЮН МОДУЛАТОР - ПРИ ХОРА С ОТСЛАБЕНА ИМУННА СИСТЕМА