Back to top medicaltime.bg

АСТРО СЪВЕТИ: Най-дългото лунно затъмнение за века е довечера!

Кървава луна. Марс ще бъде най-близо до ЗемятаКървава луна и най-дългото лунно затъмнение в света ни очакват днес.

Лунното затъмнение ще започне около 20.15 часа и ще продължи до около 2.30 часа след полунощ. Пикът му ще бъде от 22.30 ч. до 0.13 ч. на 28 юли, като Луната ще бъде в червеникав цвят (откъдето и името Кървава луна). То ще е най-дългото за XXI век.

Другото явление на 27 юли е свързано с подреждането на Слънцето, Земята и Марс в една линия, а конфигурацията се нарича опозиция или противостоене. Тогава Марс е най-близо до нашата планета, вижда се цяла нощ и има най-голям блясък, поради близостта.

Астрономическата обсерватория на Шуменското плато организира наблюдение на лунното затъмнение и на Марс, съобщиха директорът на обсерваторията проф. Диана Кюркчиева и уредникът ѝ Станислава Тодорова.


 ПСИХОЛОГИЧЕСКА И СОЦИАЛНА ПОМОЩ ЗА ОНКОБОЛНИ, ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ТУК...
Телескопите на обсерваторията ще бъдат свързани с екрани, на които посетителите ще могат да наблюдават астрономическите събития в реално време. Те ще получават и информация за това което виждат.

"Марс е много близо до Земята, ретрограден, т.е. връща агресивно стари, неразрешени, затлачени проблеми, съчетан с лоши аспекти със светилата, които не могат да помагат.
Какво е Марс, когато е наказателен, защото той заедно с Венера управлява линията на справедливостта и съответно на възмездието.
Когато се изявява с отрицателната си страна той наказва без компромис нечестността; несправедливостта; немърливостта; некомпентността; безредието; нехайството; недисциплинираността; анархията; злонамереността; омразата, страхливостта; отмъстителността; егоистичността, гнева; търсенето на своето на всяка цена; хаотичността; неорганизираността; мързела и отлагането на решения.

 

Затова е добре цялото лято всеки да се стегне и да бъде смел; точен; решителен; коректен; честен; дисциплиниран; бърз; лек; реактивен; подвижен, справедлив; организиран; готов да реагира и помогне; компетентен, неспестяващ си усилията; вглеждащ се в подробностите; да забрави по възможност омразата и злобата, желанието за отмъщение, страха и всичко, което поражда хаоса и инцидентите", съветва Топ астрологът Силва Дончева.