Преглед на простатна жлеза и PSA за 40 лв.
Back to top medicaltime.bg

50 % НАМАЛЕНИЕ за ПРОФИЛАКТИКА НА ПРОСТАТНАТА ЖЛЕЗА

През м. май прегледайте простатата си в Хил клиник само за 25 лв.! 

Профилактичният пакет на Хил клиник включва всички необходими стъпки за детайлен скрининг на простатата:

  • -Преглед-консултация с опитен специалист уролог, IPSS индекс, сваляне на анамнеза

  • -Ехографско изследване на органите в малък таз. Това е безболезнено и напълно безвредно образно изследване, широко използвано в урологията. Опитните уролози често само чрез него  откриват изменения в структурата и големината на простата и/или наличие на калцификати в нея, които могат да говорят за наличието на злокачествен процес.

     

    -Измерване големината на простатата и остатъчната урина чрез ултразвукова диагностична техника

  • -Лабораторно изследване на простатно-специфичен антиген (PSA).  ПСА обаче не е специфичен маркер, това означава, че не се повишава само при наличие на тумор. Затова неговите завишени стойности задължително се интерпретира от специалист-уролог

     

Прегледът е препоръчителен за мъже над 50 г. , както и за пациенти над 45 г. с фамилна обремененост. Счита се, че на по-голям риск са изложени мъже, в чието семейството има случай на рак на простатата: брат, баща, чичо. Развитието на злокачествен процес в простатната жлеза може да започне без никакви симптоми. Заболяването се развива бавно и обикновено клиничната симптоматика се изявява късно. Единственият начин ракът да бъде открит навреме и лекуван успешно е ежегодният преглед при специалист, придружен от лабораторен тест.

Запазете час като предварително позвъните в Хил клиник на 02 439 3131. Няколко часа преди прегледа си не се хранете, а непосредствено преди да отидете в клиниката изпийте 500 мл вода, за да сте с пълен пикочен мехур. Важно условие за вярно отчитане на резултата е да се въздържите от сексуален контакт в предходните 24 часа или палпиране /масаж/ на простатата в последните 7 дни.