Преглед на простатна жлеза и PSA за 40 лв.
Back to top medicaltime.bg

Сава Зеленски е новият генерален мениджър на Sanofi Genzyme за Централна и Югоизточна Европа 

Д-р Сава Зеленски е новият генерален мениджър на Sanofi Genzyme, подразделението на Sanofi за онкология, множествена склероза, имунология и редки болести, за регион Централна и Югоизточна Европа. Той ще отговаря за управлението и развитието на бизнес направлението в деветте държави в региона - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания, в унисон със заложените цели на компанията.

Сава Зеленски има близо 20 години опит във фармацевтичния бранш. Стартира кариерата си във фармацевтичната компания Merck, а към екипа на Sanofi Genzyme се присъединява през 2005 г. като генерален мениджър за България. През 2016 г. д-р Зеленски е повишен и заема позицията на мениджър „Бизнес операции“ за България, Сърбия, Македония, Албания, Косово и Черна Гора. През всички тези години в компанията той е отговорен за увеличаване на достъпа на пациентите с редки болести до животоспасяващо лечение, както и за развитие на останалото портфолио от лекарства на Sanofi Genzyme. 

Д-р Зеленски е завършил медицина в Медицинския университет в София, а в последствие придобива магистърска степен по мениджмънт със специалност „Общ мениджмънт“ от Софиския университет „Св. Климент Охридски“.

 

За Sanofi

Sanofi е глобална биофармацевтична компания, отдадена да помага на хората по време на техните здравословни предизвикателства. Ние предпазваме от заболявания чрез ваксините ни, предоставяме иновативни лечения, за да победим болката и намалим  страданията. Ние сме едновременно до хората, страдащи от редки заболявания, както и до милионите пациенти с дългогодишни хронични заболявания. С повече от 100 000 служители в 100 държави, Sanofi трансформира научните иновации в здравни решения по света.

 

СУПЕР МОЩЕН НАТУРАЛЕН ДЕТОКСИКАТОР


Компанията е лидер по продажби в България, като заема 5-то място и 4-то място сред иновативните компании в страната. Структурата на Sanofi включва пет глобални бизнес направления: „Диабет и сърдечно-съдови заболявания“, „Лекарства Обща медицина и бързоразвиващи се пазари“, „Sanofi Genzyme“, „Sanofi Pasteur“ и „Лекарства без лекарско предписание“. В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти.

Sanofi, Empowering Life