Преглед на простатна жлеза и PSA за 40 лв.
Back to top medicaltime.bg

ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН: Как да направим еротичен масаж?

Перинеумът - подценявана, но мощна ерогенна зонаПеринеумът е съвкупността от меки тъкани между ануса и външните полови органи.


При жените, перинеумът се намира между ануса и вагината, а при мъжете – между ануса и скротума. Състои се предимно от мускули, които принадлежат към групата на тазовите мускули и е покрит с тънък слой кожа. Множество нервни окончания са събрани в тази зона и това прави мястото чувствително на стимулация и за двата пола. Перинеумът е богат на нервни окончания и при мъжете, и при жените и може да бъде


мощна ерогенна зона при стимулация

 

 
  
Причината перинеумът да бъде пренебрегван така често е, по всяка вероятност, близостта му до ануса. Всъщност точно това го прави идеално място за първата крачка към аналния секс. С прилагане на лек натиск, масаж или специална за целта секс играчка, можете лесно да откриете в каква посока ви води новото усещане и как можете съвсем лесно да увеличите удоволствието, което изпитвате от аналната стимулация.
 
Как да направим еротичен масаж?

В нашето съвремие вече не е достатъчно само да знаем ерогенните зони на човека, който ще масажираме. Искате ли вашият партньор да изпита истинско удоволствие? В този случай се подгответе за еротичен масаж с професионално отношение.


Стъпка №1: Намерете подходящото място
Меките легла могат да бъдат чудесни не само за любов, но са и идеални места за масажиране.  За да направите масажа максимално комфортен, сложете одеала и възглавница под шията, коленете и глезените на партньора.


Стъпка №2: Подготовка на масло

В допълнение към масажното масло не забравяйте, че ръцете ви трябва да са меки и топли. Въздържайте се от използване на интензивни ароматни маски, като пачули. Това по-скоро ще има обратен ефект. Използвайте деликатни аромати като жасмин и не забравяйте да затоплите маслото в топла вода. Освен еротично удоволствие, масажът ще отпусне умората на тялото.


Стъпка №3: Създаване на релаксираща атмосфера
Гъделичкащите, разпуснати коси, дантелената риза ще направят удоволствието на вашия партньор по-голямо. В допълнение може да пуснете и тиха музика. Затъмненото осветление също ще ви помогне в този момент. 


Стъпка №4: Изберете част на тялото за масаж
Ако сте ограничени във времето е по-добре да се съсредоточите само върху една част на тялото. Обсъдете с партньора коя част на тялото желая да се масажира.


Стъпка №5: Основни техники при масаж
За да направите наистина страхотен еротичен масаж, придържайте съм към някои основни съвета:

- следвайте собствения си инстинкт и интуиция, и ръцете ви нека бъдат там, където ви води вашето дълбоко чувство. Обикновено при натуралния сексуален акт, ръцете отиват първо там, където има най-голяма нужда от изравняване на потенциалите. А това са обикновено центровете на еротична възбуда - гениталиите, тила, гърдите.

- Движенията нагоре-надолу следват главно гръбначния стълб, движенията са понякога бавни, после забързани, според чувството, понякога на вълни, кръгове или спирали. Движенията около гърдите са кръгообразни, в противоположни посоки. Дланополагането е също вид масаж, целящ изравняването на потенциалите както на големите полукълба, така и на двете гърди, така и на двете полукълба на седалищния мускул.

- За самата вагина масажът е прост. Върховете на двата палеца се поставят върху перинеума, в центъра на монетата, и така двата върха на пръстите се движат в посока от перинеума към върха на вагиналните вътрешни устни. После палците се разделят наляво и надясно и се спускат надолу между вътрешните и външни устни до перинеума и ректума.

- За пениса, върховете на двата показалеца се срещат върху перинеума. Следва движение и показалците е разделят, следвайки посока основата на пениса. Без прекъсване се минава към самия пенис, като върховете на пръстите се събират върху основата на долната страна. Показалците се плъзгат нагоре надолу по дължината на пениса, преминават над главата му, и надолу върху противоположната посока.

Посоката е от перинеума към скротума и върха на пениса и обратно, от върха на пениса, към скротума до перинеума.