Преглед на простатна жлеза и PSA за 40 лв.
Back to top medicaltime.bg

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ за ОЧНИ БОЛЕСТИ от доц. АджарДоц. д-р Бану Аджар от специализираната офталмологична болница Batigoz в Турция ще консултира безплатно пациенти в София на 8 и 9 юни. Доц. Аджар е специалист с дългогодишен опит и отлични резултати в рефрактивната хирургия с последно поколение лазерна апаратура при лечение на късогледство, далекогледство и астигматизъм. Но е изключително търсена от пациентите и за лечение на заболявания на ретината, страбизъм, катаракта. Доц. Аджар ще гостува у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Лазерно лечение и ReLEx SMILE

Лазерната корекция на зрението се прилага вече от доста години и технологиите в тази сфера стават все по-сигурни и усъвършенствани. Затова все повече хора се възползват от възможността да захвърлят очилата и контактните лещи след процедура, продължаваща 4-5 минути. Все пак, тя не е подходяща за всеки и само опитен лекар би трябвало да решава дали и какво лазерно лечение е подходящо за конкретния пациент. От опита на лекаря в голяма степен зависи и успехът на лечението.

Най-често изпозваният метод е I-Lasik, но в някои случаи е по-подходящо прилагането на Lasek или PRK. Всяко око има уникални характеристики, затова лазерното лечение трябва да се планира според тях за по-добри резултати.

 

МОЩНА ДЕТОКС ФОРМУЛА

 

ReLEx SMILE е 3-то поколение лазерна технология за корекция на зрението. С негова помощ могат да се лекуват късогледство до -10 и астигматизъм до -5. Освен че може да се използва при пациенти с висок диоптър, основното му предимство пред останалите лазерни устройства се крие в това, че е приложим и при тънка роговица, което обикновено е притовопоказание за извършване на лазерна процедура.

Заболявания на роговицата и кератоконус

Роговицата е външният слой на окото. Помага за предпазването на очите и пречупването на светлината. При изтъняване или изкривяване на роговицата зрението се влошава. Това конусовидно изкривяване се нарича кератоконус и обикновено засяга млади хора. В начален етап очила или лещи могат да помогнат за по-добро виждане, но не и да спрат прогресията на заболяването. При някои пациенти е възможно поставянето на роговични пръстени, чиято цел е да коригират изкривяването, доколкото е възможно. В по-напреднала фаза може да се пристъпи към крослинкинг процедура (cross-linking), при която колагеновата тъкан на роговицата се заздравява с прилагането на витамин В2 (рибофлавин) под UVA-светлина за 5 минути. При около 20% от пациентите с кератоконус посочените методи не спират прогресията на болестта и може да се наложи трансплантация на роговица.

 

СИЛЕН ИМУНОМОДУЛАТОР


Трансплантация на роговица (кератопластика)

Освен при кератоконус, трансплантация на роговица понякога се налага и при пациенти, претърпели травми на роговицата, увреждания вследствие от химикали, инфекции или вродена дистрофия. При операцията, наречена кератопластика, 6-9 мм от повърхностния слой се заменят със здрава роговична тъкан от донор. С развитието на технологиите процедурата може да се извърши с помощта на лазерна технология

Лечение на страбизъм (кривогледство)

Представлява липса на координация в движенията на двете очни ябълки, като зрителните им оси не са успоредни една на друга. Обикновено това състояние възниква в ранна възраст и впоследствие причинява амблиопия (мързеливо око). Може да се лекува с хирургични или нехирургични методи.

Катаракта при възрастни и… бебета

Катарактата, наричана още „перде“, представлява замъгляване на очната леща и причинява значителна загуба на зрение. В 90% от случаите това състояние се наблюдава при хора в напреднала възраст, но в редки случаи вродена катаракта може да се открие и при бебета. За това може да допринесе прекарана рубеола или приемът на някои антивирусни препарати по време на бременността.

Хирургичното лечение е единственият възможен метод за премахване на замъглената леща.

Всички изброени методи и всички най-съвременни офталмологични практики се прилагат в болници Batigoz, които са специализирани в грижата за здравето на очите. За успехите на клиниките от веригата говори и фактът, че от основаването си през 2004 г. досега тя се разраства до 6 болници и 4 медицински центъра, разположени в 5 различни държави – Турция, Румъния, Ирак, Холандия и Белгия.

Консултациите с доц. д-р Бану Аджар в София са подходящи както за пациенти с очни проблеми, които търсят второ медицинско мнение, така и за такива, които се интересуват от лечение в чужбина. Желаещите да се възползват от безплатните консултации трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента, по възможност преведени на английски език.