Преглед на простатна жлеза и PSA за 40 лв.
Back to top medicaltime.bg

Още за имунологичната онкология1. Какво представлява имуноонкологията и как действа тя?

Имунната система е естествената защитна система на организма. Тя е съставена от група от органи, клетки и специални молекули, които ни предпазват от инфекции, рак и други заболявания. Когато в тялото ни навлиза друг (чужд) организъм, например бактерия, имунната система го разпознава и след това го атакува, като не му позволява да навреди на организма. Този процес се нарича имунен отговор. Имунно-онкологичните терапии активират имунната система, което я довежда до състояние да разпознае туморните клетки и да ги унищожи.


 

2. Качествено и дългосрочно оцеляване за пациентите?

Доказателствата от клиничните проучвания показват, че ефектите от имунно-онкологичните терапии траят дълго време, което кара имунната система да се бори срещу туморни клетки дори след ремисия на заболяването.
Тази важна характеристика на имунотерапията за първи път дава надежда за дългосрочно и качествено оцеляване за много пациенти, за които прогнозата за болестта преди това е била много резервирана. Нещо повече, страничните ефекти, свързани с имунно-онкологичните терапии, могат да бъдат контролирани, в сравнение с много други терапии срещу рак.
Следователно имунно-онкологичните терапии могат да имат много положително въздействие върху способността на пациентите да се радват отново на здравословен и активен живот."Имуноонкологичната терапия не отменя операцията, но удължава живота на пациентите и дава шанс за излекуване.

 Прилага се изключително успешно и при пациенти с рецидив на заболяването",  заявява проф. Кристоф Цилински, ръководител на центъра за ракови заболявания "Academy Cancer Center" към Wiener Privatklinik.3. Защо във Wiener Privatklinik

Болницата сътрудничи с международно признати специалисти в областта на медицинската онкология, онкологичната хирургия и молекулярната генетика. Тези партньорства са им донесли признание на европейско ниво и заради това лекуват много онкологични пациенти от различни страни.
Осигуряват лечение както чрез класически практики като химиотерапията, така и чрез практики от последно поколение, като имунотерапия и целенасочени, персонализирани лечения, базирани на сложната генетична диагностика на туморния профил. Чрез иновативни терапии и интервенции в областта на онкологията, днес се лекуват пациенти, при които класическите методи за лечение не са могли да спрат развитието на болестта.

 

 

Още по темата, четете тук